Gå til innhold



Foto

Feltvogn med ekstra ventilasjon :)


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 robbe

robbe

    Offroad-wannabe

  • Medlem
  • PipPip
  • 67 Innlegg:

Posted 05 April 2010 - 14:42

Da har jeg etter en lang vinter endelig begynt å se litt over feltvogna.
Det jeg har oppdaget, som jeg trodde var relativt lite i fjor høst er:

1. Mye rust i nederste del sideplatene, spes på siden med eksosanlegget, her bør hele siden byttes.
2. relativt lite rusthull på "bakskjerm"
3. Relativt lite rushull i frontplaten av alle ting.
4. Ett hull i ene kjettingkassa.
5. begynnende hull i bakluka, dette kan berges med noe guffe og sparkel om jeg tar det raskt, klarte ikke å dra skrutrekker igjennom der.

Har også funnet ut at det desverre er litt rust, ikke i ramma, men i noen av disse "rørene som går fra ramma og til siden på bilen. Dette er relativt tynne firkantrør. Hva slags funksjon har disse? Holde karosseriet på plass?

Kan ikke sveise, så det jeg tenker er at der hvor det går, så skal jeg bare skjære ut de rustne områdene og så "lime" på plass nytt stål. Dette vil bli gjort på frontplaten i allefall.

Hadde tenkt denne måten på sideplatene også, men tror det er såpass med stålorm der at det vil være vanskelig å få nok plate å lime på. Tenker nå på om det er mulig å bare kappe vekk den delen av sideplatene som er rustne, dvs fjerne de i høyte med øverste del av stigtrinnet. Vil jeg da fjerne noe bærende og er det lov? Mener jeg har sett feltvogner med dette gjort.

Om jeg får gjort noe med dette, så har jeg lyst å male vogna med noe som i allefall bremser rusten litt. Hva med sort Arcanol? Kan jeg male kalesjen med denne guffa? Har forsåvidt litt orginalmaling både grønn og sort, men dette holder vel ikke rusta unna?

Ett annet alternativ er jo selvsagt å bruke masse penger på dette og få det sveiset, men nå er dette kun ett "leketøy" som brukes til å dra på fisketurer, samt turer med bikkja på fjellet.

Takknemlig for tips.




#2 Hilmar 2

Hilmar 2

    Offroad-wannabe

  • Medlem
  • PipPip
  • 87 Innlegg:

Posted 26 April 2010 - 14:50

Vel. Jeg har nå fått en til på gården nå som jeg sveiser på, jeg har sveisa veldig lite og jeg klarte å drepe det gamle mig apparatet jeg hadde. Så nå har jeg endt opp med et stort beist til å lappe med biggrin.gif

Her er ett av prosjektene. Har en del igjen : Har lært meg litt triks om å sveise inn plater også nå heldigvis rolleyes.gif

Hilmar. 17 år fra Drøbak med Slepebåt og Volvo Felt, det er vel ikke dårlig det vel? synes ikke det er så ille jeg......

#3 NM190

NM190

    Offroader

  • Supermedlem
  • PipPipPip
  • 302 Innlegg:

Posted 04 May 2010 - 23:53

Funnet løsning? Har byttet samme deler som deg, og er meget fornøyd med resultatet, ble dyrere enn jeg hadde tenkt, men ikke for delene. Så hvis du vil ha telefonnummer, si fra. smile.gif
Si vis pacem, para bellum.