Gå til innhold



Foto

Trenger hjelp til valg av bil


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
5 replies to this topic

#1 Kenneth32

Kenneth32

    Høvding Glade Vanvidd

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2342 Innlegg:

Posted 16 February 2011 - 20:24

Vi har glana på en, og syntes lasterommet mildt sagt var lite. Men guttungen er 4 år, og han forblir enebarn, så det blir null mer barnevogner og styr. Vi har også en ganske romslig skiboks hvis vi evt. skal på langtur/ferie. Jeg ville helst ha den med 2 liter TDI og 136 hk og 320 nm fra 1500 rpm og oppover, men den prisen ble dessverre for stiv for oss dry.gif

Men det hadde vært interessant å høre hva folket mener om dette bilkjøpet. Bilen er sprett ny med 5 års garanti, og vi kjøper hos merkeforhandler.

Er det kjente svakheter ?
Er det noe vi må ta i betrakning ? Som f.eks dyre servicer osv. For sjøl om jeg kan gjøre enkle ting med bilen, så vil jeg at den skal få 100% full service historikk.
Fungerer 4x4 systemet som det skal ? Det er en knapp som du kobler inn og ut 4x4 + at du kan låse senterdiffen. Dette blir konebilen, så trenger ikke lavgir osv.

Jeg beholder Patrolen min uansett, så jeg kan fortsette med det jeg vil drive med. Men vi trenger en pålitelig og lettkjørt familiebil. Fruen vil ha den i mørk blå, mens jeg syntes svart eller koksgrå var dritfin. Men siden det er hu som skal kjøre den så driter jeg i det.

Vi har ikke prøvekjørt denne bilen, for det var egentlig en Liana vi skulle ha opprinnelig, og som vi prøvekjørte. Det var også automat og 1.6 liter på 107 hk. ifølge papira hos forhandler. Den var jævla god å kjøre, girte veeeldig pent både opp og ned. Den hadde kun 3 gir, mens SX4 har 4 gir. Jeg testa Liana'n i en rimelig glatt og bratt bakke. Jeg stoppa midt i bakken og satte på hånbrekket. Da sklei bilen på 2 stive hjul nedover. Da jeg tok av brekket og kjørte igang, så spola den littegrann, og tok oss helt til topps som ingenting. Det var mange spolemerker etter biler som ikke hadde kommet opp. Bilen vår hadde Nokian Hakka 195/60-15 piggfritt. På SX4 skal vi ha Nokian Hakka 195/60-16 med pigger.

Det som skjedde i det vi skulle gå, så glana fruen på en SX4, og da vi så prisen, så var det ikke mange lappene over en demokjørt Liana, så da begynte vi å slite litt. Liana har jo heller ikke akkurat stor bagasjeplass, men den er ihvertfall romsligere enn SX4, men så er jo SX4 en høyere bil og med bedre oversikt synes nå jeg da, mot en "asfaltsleikende" Liana. Det jeg også ble litt usikker på ang. SX4 er det trekantvinduet i den doble A-stolpen for å bedre utsynet sideveis på skrå foran bilen. Jeg klarte ikke å bli helt fortrolig med det på de 20 min. vi glana og styra igår. Samtidig virker det som litt tryggere at man har "2" A-stolper foran fører og passasjer. Bilen har visst ekstra stivere inni dører og i karosseriet osv. Madamen og guttungen er de viktigste i livet mitt, så det bør bli bra på 1. forsøk. Det står jo om mye penger. Både for Liana, og for SX4.

SX4 har fått 4 av 5 stjerner i NCAP og har 6 kollisjonsputer foran. Den har også ESP, og den er til å skru helt av....noe som fort kan glede meg, de gangene jeg kjører den laugh.gif
Jeg aner ikke hvor mange stjerner Liana fikk i NCAP, men neppe fullt hus, så da føles det ikke som jeg gjør noe galt imot familien min.

Jeg hadde blitt veldig takknemmelig for alle seriøse svar, for vi kjøper bil om få dager. Vi skal ha litt ettermontert utstyr, så det vil nok ta litt ekstra tid før vi endelig får bilen, men vi må jo få satt igang hele kjøpet så fort som mulig. På forhånd tusen takk biggrin.gif
'88 lang Paj. 2.5 TD 31x10,5-15 Brøytebil.
'91 lang Patrol 2.8 TD 265/70-16 Min bil.
'93 Subaru Legacy 2 liter. Konebil.


Murphys lov: alt som kan gå galt, går garantert galt.

www.bruktbildeler.com
www.autodb.com
www.finn.no

#2 yakuza

yakuza

    Yakuza

  • Supermedlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4058 Innlegg:

Posted 16 February 2011 - 22:06

Har kompis med dieselen.. den har du veeldig lyst på! meget fin motor som gjer bilen til ei skikkelig kjøremaskin.
Han kjøpte nylig bruktimportert en frå Tyskland. finfin bil. syns ikkje baksete var så verst i den, men bagasjeplassen var litt begrensa ja. Går det ikkje an å sette baksete litt fram som på mange andre kombibiler?

Ellers er det litt plukk å montere hengerfeste så få gjerne det ferdigmontert.


Mellom Bakkar og Berg Aaffroad - terrengbil.com
Medlem nr.63 Suzuki 4x4 Klubb Norge

Har deaktivert PM, men send gjerne en epost :)

#3 MOE413

MOE413

    Grand offroader

  • Medlem
  • PipPipPipPip
  • 603 Innlegg:

Posted 16 February 2011 - 22:34

SX-4 er en god bil det. 1,9 ddis har hatt litt problemer med EGR ventil (som 90% av dieselbiler har). den "gamle bensinmotoren" veldig lite tull med de egentlig, noen har måtte bytte et hjullager i ung alder.... den nye sx-4 modellen har jeg ikke vært bortig noe krøll med egentlig. 4wd systemer fungerer utmerket på sx-4 serien, enkelt og greit system som funker. når det gjelder servicer så er ikke de så dyre (usikker på pris, da jeg er på verksted og ikke i kundemottak) er ikke mange litra olje som går på de heller. jeg har kjørt litt SX-4 og det eneste jeg ikke liker med de er det lille trekantvinduet i A stolpen og et litt begrenset bagasjerom med setene slått opp.

lykke til med ny bil hvis du handler smile.gif

bare å spørre hvis det er noe
4x '85 suzuki sj 413.
1x '86 suzuki sj 413.
2x '85 suzuki sj410 pickup
1x '84 suzuki sj410 pickup
1x '92 suzuki Samurai
1x '88 suzuki samurai
2x '82 suzuki LJ 80

Mats Moe

#4 Øyvind Dotsetsveen

Øyvind Dotsetsveen

    Offroader

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 342 Innlegg:

Posted 16 February 2011 - 23:06

Nå banner nok jeg i kirka her, meeen med f.eks en Citroen C4 så får du veldig mye bil for penga da denne ligger et godt stykke under Sx4 i pris. Og den velkjente "franske kvaliteten" som har verdt viden kjent trur jeg har blitt bedre de siste åra. Men jeg ser du er opptatt av sikkerhet (og det er veldig bra smile.gif ) og det er noe franskmenna har tatt på alvor med 5 stjerner i NCAP wink.gif samt at den ikke ser så ille ut.
Renault Megane Sport Tourer(stv) får du også til under prisen av SX4. Der har du nok av bagasjeplass hvertfall samt at den også har 5 stjerner i NCAP smile.gif Får faktisk 130hk diesel med 6-girs kasse til 280 000,-
En annen bil i prisklassen til SX4 er faktisk Alfa Romeo Gulietta som også har 5 stjerner i NCAP.
If it ain't broken, you haven't used it hard enough!

Medlem nr.213 Suzuki 4x4 Klubb Norge

#5 Kenneth32

Kenneth32

    Høvding Glade Vanvidd

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2342 Innlegg:

Posted 17 February 2011 - 06:09

Dette hørtes kjempebra ut folkens biggrin.gif
Nja, jeg vil ikke ha fransk. Jeg liker rett og slett ikke de bila der av utseende, rykte osv. Så det blir en SX4. Nå er jeg slem ang. dårlig rykte, for det veit jeg at har kommet seg veldig, men men.... tongue.gif

Yakuza: jeg forhandla meg fram til at alt skal være fedig montert på bilen. Både motorvarmer, hengerfeste, og vinterhjula...hvis vi kan få bilen såpass fort at det fortsatt er snø/glatt.
Hadde spart penger på å ta alt dette sjøl, men på denne bilen har jeg kun tenkt å skru hjulbolter da jeg må ha vinterhjula av og på cool.gif
Med unntak av at det antagelig vil komme noen tusenmetere på den da med tid og stunder. Har ikke bestemt meg for om jeg skal ta dem lille søte jeg har som lyser veldig greit, eller om jeg skal ta de store Bosch lyktene som er veeldig gromme.

Jeg trur de store blir "litt" stygt på denne bilen, så jeg vil tru det blir de små, men sikkerhet først, så utseende. Lysa blir montert på ei sånn plate som man setter bak skiltet, for jeg vil ikke lage et eneste høl i den bilen som ikke skal være der. Blir uvant å ha en helt ny bil, så man må begynne å ta hensyn igjen. Håper vi kommer fort inn i det, så vi ikke skader noe på bilen. Da den skal selges en gang, så vil jeg gjerne ha igjen mest mulig.

Men takk for alle svar folkens biggrin.gif biggrin.gif
'88 lang Paj. 2.5 TD 31x10,5-15 Brøytebil.
'91 lang Patrol 2.8 TD 265/70-16 Min bil.
'93 Subaru Legacy 2 liter. Konebil.


Murphys lov: alt som kan gå galt, går garantert galt.

www.bruktbildeler.com
www.autodb.com
www.finn.no

#6 Kenneth32

Kenneth32

    Høvding Glade Vanvidd

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2342 Innlegg:

Posted 18 February 2011 - 09:38

Ja ja, nå er det street's of no return her ohmy.gif

Nå er SX-4 med 1.6 liter automat bestilt i mørkeblå farge. Hvis jeg oppfatta riktig, så heter den Prussian Blue Metallic. Interiøret er grått, svart og sølvfarga uansett utvendig farge står det i brosjyra. Og det var virkelig fint, så det er bra. Blåfargen er jo også veldig fin, men jeg ville ha den i mørk koksgra aktig farge. Men siden det er madamen som skal kjøre den, så får hu bestemme hva hu vil ha, så hu blir fornøyd biggrin.gif
Så nå håper jeg vi ikke har driti på draget her. He he he. Uff, jeg er alltid nervøs hver gang jeg kjøper bil jeg azz. Men det har jo vært brukte biler. Nå er det ny bil, men jeg er jaggu like pissnervøs som vanlig jeg. Sjukt.
Skal innover på mandag og signe papirer + ta takst av den vi vil bli kvitt. Får neppe mer enn 8 lapper trur jeg, men vi får se. Jeg har tenkt å strippe rein bilen for alt ekstrautstyr som jeg har montert ihvertfall. Stereoanlegg, ekstralys, DEFApakka med batterilader og kupevarmer. Det skal jeg naturligvis sette på den nye.

Men for all del. Hvis det er noen her inne som vil gi meg fra 1000 spenn og oppover mer enn bilfirmaet, så kom igjen. Jeg selger den til den 1. med penger. Taksten som jeg blir tilbydt på mandag blir lagt ut her, så avgjør dere. Jeg blåser i hvem som tar bilen, men det er en god bil, og har ikke svikta oss noengang på de drøye 50k km. vi har kjørt på den siden oktober 2008.

Bilen er en hvit Subaru Legacy stv uten hengerfeste. '93 mod. 2 liter. Den har rusla litt under 230k km. Den har AC og takluke, fungerende 4x4 såklart, og høy og lavgir....ikke offroad lavgir.... Jeg skifta alle 4 støtdempera/fjærbeina ifjor sommer + tok 4 hjuls kontroll, så alt skal være riktig nå. Sommerdekka var nye i 2010, og vinterdekka var nye i 2009 eller om det var omvendt. Det er jeg usikker på, men dekka er ihvertfall veeeldig bra, og den er kjørt av madamen, så den har levd et stille og rolig liv. Det er forresten piggdekk.

Og i høst skifta jeg varmeapp.registeret Det er splitter nytt, og j skifta alt av bremseklosser og bånd samtidig med fjærbeina(på disse bila er støtdemper og fjærbein i samme enhet, så man må skifte alt). Frontruta ble skifta på EU i 2009. Eneste som er feil med bilen som jeg veit om er at det det svetter fra motoren/drypper. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har finni en direkte årsak til at det mangler en liter hver tredje mnd. omtrent. Jeg ser det er olje rundt toppdekselpakningene, så jeg hadde tenkt å bytte det ifjor vår, vindusvisker bak funker ikke pga. den går for tungt. Da jeg hjelper den litt, så går den. Spylern er ok. Det er jo en smal sak å bytte, eller reparere hvis man tar den opp og ser hvorfor....jeg er så heldig å ha himmelen som tak, så det blir gjort kun det jeg må for at bilene her skal være kjørbare. Jeg hadde fiksa vindusviskeren i vår hvis vi skulle hatt bilen.

Også har det gått noen pærer i dæsjen. Jeg har kjøpt nye, så dem hadde jeg også tenkt å bytte da temp. blir levelig. AC blåser kaldt og funker fint, men jeg trur den kanskje kan bli enda mer effektiv hvis man fyller på gass....dette er bare antagelser....jeg har kun sammenligna med svoger'n sin '97 Vectra med klimaanlegg, så jeg har ikke mye å sammenligne med. Men den blåser kaldt og godt ihvertfall.

Takluka er tett, og funker gull. Det er en del rust ved dører, kanaler, bakluke og noe under. Men etter det jeg så før vintern kom, så er det ikke farlig rust, men det er jo der, og det er jo ikke akkurat pent på en hvit bil. Eksosanlegget og bakre potte begynner å bli dårlig. Jeg har sveisa inn nye deler ifjor høst, men det er dårlig. Det gjelder kun den bakre delen fra ca. der bakdørene starter. Den fremre har lang tid igjen.

Bilen er veldig enkelt å sette istand igjen, så alt funker, men siden jeg ikke får gjort det pga. helsemessige årsaker. Det er veldig mye bil igjen her, men jeg må bare akseptere å selge bilen med tap. Bilen har 7 som siste tall, så den skal til EU i juli i år, men siden juli er feriemnd., så har man frist til 31. oktober. Hvis jeg tar med de nye dekka jeg kjøpte ifjor, så har jeg kosta på bilen bortimot 10 lapper på ca. 10 mnd. Så det er litt surt, men jeg veit jo at man aldri får igjen det man har kosta på en bil, så det må dessverre bare være sånn sad.gif

Hvis noen er interessert, så send meg en PM. Jeg kan ikke legge ut bilder på nett, for jeg er ei kløne, men alle som vil kan få på mms. Bare si hvor dere vil jeg skal ta, hvis det er noen spesifikke steder dere vil jeg skal ta. Ellers tar jeg bare av hele bilen på alle 4 sidene + problemområdene med rust. Pr. idag ser bilen ut som et helvete inni mtp. rot osv., så det blir ikke sendt bilder av det, før jeg har fått rydda opp til uka.

Ja ja, nok mas fra meg. Have a nice day cool.gif

Edited by Kenneth32, 18 February 2011 - 09:42.

'88 lang Paj. 2.5 TD 31x10,5-15 Brøytebil.
'91 lang Patrol 2.8 TD 265/70-16 Min bil.
'93 Subaru Legacy 2 liter. Konebil.


Murphys lov: alt som kan gå galt, går garantert galt.

www.bruktbildeler.com
www.autodb.com
www.finn.no