Gå til innhold



Foto

Noen spørsmål sj413


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 landego1

landego1

    Nytt medlem

  • Medlem
  • Pip
  • 24 Innlegg:

Posted 25 April 2011 - 10:15

Hei

Har en Sj413 som ble kjøpt i litt sliten stand. Starter å går, men er ikke helt som den skal være. Har skiftet forgasser til weber 32/36, men sliter med høyt forbruk. Kjører stort sett kun på første porten. Det "bafler" litt i potta på tomgang, og den går noe ureint på ca 1000 omdr. Får heller aldri opp temperaturen, selv om den har fått ny termostat på 88 grader. Varmeapparat virker som bare det, kanskje instrumentfeil.
-har tatt komp. test, og denne var fin som bare det, alle over 12 bar, kunen som dippet litt. God futt ut av oljepåfyllingslokk på tomgang. PCV ventil er plugget og forlatt, da denne ikke fungerte. Har også montert vakuumeter inne i bilen og dette viser at det er lite vakuum i innsugsmanifoil på tomgang. Under kjøring er det noenlunde normalt, men med en gang man slipper opp gassen faller vakuumet i bånn, samme skjer om man bremser på giret ned en bakke. Har prøvd uten eksosanlegg på tomgang, og det ble ingen forskjell i vakuum målinger.
Motoren brukte en del olje en stund, men ikke vært noen nevneverdige lekasjer utenpå. Oljeforbruket later til å ha forsvunnet.. ??? - etterfylte med litt tykkere olje 10 - 40.


Girkasse.

Bråker og uler som et knuseverk, er vel strengt tatt moden for overhaling/utskiftning.
Fungerer fint, sync ringen i 1. er gåen, men ellers grei å fin å gire med, litt ekstra spetakkel i 5. gir. Dette ble noe bedre etter at jeg skiftet olje og fylte på en ekstra liter. smile.gif
Men, må gjøre noe med kassa før den tar helt kvelden. Frågan er om det er noen som vet om bra overhalingskit til kassa, kubbeaksling og de lagrene øverst er hvertfall helt ferdige, mulig bedre lenger ned, men tviler. !
Samtidig, så kunne det jo være interessangt å få seg en krypekasse, da det er litt høy giring på lav serien, kombinert med relativt svak motor... tongue.gif
Forøvrig så er man kanskje interesert i girkasse og muligens transferkasse til en rimelig penge om noen har en for mye. Helst en som lagrene ikke har tatt kvelden på... !

Må også sette på spacere, da den jo er sjeldent smal, og garantert komer til å velte en dag, anbefalinger.. ?
Billig er bra, som di sier, men vil helst at original dekk ikke kommer utenfor hjulbuene.

#2 terje takras

terje takras

    Skogens Konge

  • Supermedlem
  • PipPipPipPipPip
  • 1954 Innlegg:

Posted 12 June 2011 - 21:50

Alle kassene uler på 5 gir smile.gif
Eg har kjørt slikt i 4 år med turbo montert på motoren og holder enda.