Gå til innhold



Foto

El scooter - hva sier regelverket i Norge om slikt?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 Chevy-LPG

Chevy-LPG

    Onroader

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 13961 Innlegg:

Posted 14 July 2011 - 17:31

Etter å ha kjørt litt El-scooter i Italia har man jo blitt litt glad i disse sakene....

Hva sier regelverket i Norge om el-scootere med 1000watt og hastigheter opp mot en 41-48 km/h



#2 LMC

LMC

    Offroader

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 126 Innlegg:

Posted 14 July 2011 - 18:54

QUOTE(Chevy-LPG @ 14 Jul 2011, 18:31) <{POST_SNAPBACK}>
Etter å ha kjørt litt El-scooter i Italia har man jo blitt litt glad i disse sakene....

Hva sier regelverket i Norge om el-scootere med 1000watt og hastigheter opp mot en 41-48 km/h


Dette står ihvertfall på Lovdata:

a) Moped: Motorvogn med to hjul (motorvogn gruppe L1e) eller tre hjul (motorvogn gruppe L2e) som har en høyeste konstruksjonshastighet som ikke overstiger 45 km/t og som har motor som oppfyller vilkårene angitt i annet eller tredje avsnitt.
Motorvogn med to hjul som har motor med slagvolum som ikke overstiger 50 cm3 dersom den har forbrenningsmotor, eller maksimal kontinuerlig nominell effekt på høyst 4 kW hvis den har elektrisk motor.
Motorvogn med tre hjul som har motor med slagvolum som ikke overstiger 50 cm3 dersom den har elektrisk tenning, eller maksimal nettoeffekt på høyst 4 kW hvis den har en annen forbrenningsmotor eller maksimal kontinuerlig nominell effekt på høyst 4 kW hvis den har en elektrisk motor.
Som moped regnes også firehjuls motorsykkel med en egenmasse på under 350 kg (motorvogn gruppe L6e), ikke medregnet batterienes masse for elektrisk drevne motorvogner, hvis høyeste konstruksjonshastighet ikke overstiger 45 km/t, som har motor med slagvolum på 50 cm3 eller mindre for motorer med elektrisk tenning (eller største netto effekt på 4 kW eller mindre for andre forbrenningsmotortyper eller maksimal kontinuerlig nominell effekt på høyst 4 kW for elektrisk motor).
Alternativt kan definisjonen av moped i forskrift om krav til kjøretøy anvendes for nasjonale typegodkjenninger før 1. oktober 1996.