Gå til innholdFoto

Valg av pick-up


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 Norhoowian

Norhoowian

    Nytt medlem

  • Medlem
  • Pip
  • 2 Innlegg:

Posted 24 February 2012 - 09:42

Hei!
Skal anskaffe "ny" bil og har siktet inn på pickup. Er lei av trange varebiler (XL 7 og Terracan) og vil derfor ha en bil uten grind som stopper setevandringen. Bruken er i hovedsak til og fra jobben kjøring, men også bruk på særdeles dårlige tømmerveier i jakta, så noe mer bakkeklaring enn vanlig er heller ikke å forakte. Skal ikke brukes til å trekke tung henger jevnt, så motoreffekt er av underordnet betydning.

Vil prøve å finne en 2-3 år gammel modell med lav kjørelengde av merke Toyota, Mitsubishi, Isuzu, Nissan eller Ford.
Har kikket gjennom endel tråder her inne, men finner lite omtale av både Ford Ranger (Mazda) og Nissan NP 300.
Disse ser ut til å være noe rimeligere enn Hi Lux, L 200, Trooper og Navara. NP 300en antar jeg er en King Cab, dvs en noe enklere modell enn Navara. Forden har jeg lite info på i forhold til de andre nevnte, men som sagt ser denne ut til å ligge noe lavere i pris i allefall som brukt. Betyr at jeg kan gå opp en årsmodell til samme pris i forhold til De andre.

Er Forden og NP 300en "simplere" modeller enn de andre eller er de dårligere på annet vis og derfor er priset lavere?

Hvilken modell er best egnet om en ønsker å sette på litt større dekk enn originalt uten eller med lite ombygging?

Har 0 erfaring eller kunnskap om dette selv, men jeg regner med at det finnes mange her inne som har kvalifiserte synspunkter om hvilken modell jeg bør velge, eller evt styre bort fra.

Ford, Isuzu, Mitubishi, Nissan eller Toyota?

Edited by Norhoowian, 24 February 2012 - 10:11.


#2 Tome

Tome

    Offroader

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 377 Innlegg:

Posted 24 February 2012 - 10:23


Har i grunnen lite erfaring med noen andre enn Hilux her.
Vet ikke grunnen til at akkurat Forden ligger så mye lavere i pris. Det er jo i bunn og grunn en Mazda. Mazda og Ford har av en eller annen grunn aldri gjort det noe serlig bra her i landet.
Nissan vet jeg har hatt en del problemer med drivverket, men er litt usikker på hvordan dette er i dag.
Jeg har ikke hørt noe om at Izusu og Mitsubishi har hatt noen prolemer. Har selv en gammel Mitsubishi Galant hjemme, og det har vært noe av det mest driftsikre bilen jeg noen gang har hatt. Største problemet med L200 er vel at ikke alle helt har akseptert designet på den siste modellen.
Toyota har i grunn hatt en særstilling blandt pick-up'er i Norge i mange år. Mye av det skyldes nok at bilene er relativt solid bygget og tåler ganske mye "juling". Toyota var vel i grunnen enerådene på pick-up'er i 1 tonn klassen når den kom til Norge i 1980. Hilux er jo også veldig driftsikre biler, og har nok også levd godt på det ryktet i over 30 år nå.

Egentlig så er vel jeg ganske inhabil når det gjelder å vurdere det ene opp mot det andre her, siden jeg har kjørt Hilux i 17 år nå. Jeg har i dag min 3. hilux og har hatt den i litt over 4 år nå. Men jeg har funnet et merke og en biltype jeg trives veldig godt med. Anvendelig til det meste, kommer seg fram de fleste plasser og de er fryktelig driftsikre og koster meg minimalt utover normalt vedlikehold.
Så mest sansynlig blir det nok Hilux på meg neste gang også. Men det vil nok fortsatt gå mange år før jeg kvitter meg med den jeg har nå.

Edited by Tome, 24 February 2012 - 10:25.

[font=Comic Sans Ms]