Gå til innhold



Foto

Forbruk f-250 7,3


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
8 replies to this topic

#1 GW-Cab

GW-Cab

    Offroad-wannabe

  • Medlem
  • PipPip
  • 75 Innlegg:

Posted 25 March 2013 - 22:56

Har en 99 powerstroke som ved blandet kjøring bruker 3l pr.mil.....! Noen som har noen formening hva som er årsak til såpass høyt forbruk? Og da snakker jeg om normal bruk av høyrefotn...ved tomgangskjøring så øker turtallet til ca 1200omdr,er dette normalt? Har også opplevd at ved vanlig kjøring så går turtallet opp og ned med ett par hundre omdr....??

#2 KapteinMike

KapteinMike

    her er je

  • Supermedlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5929 Innlegg:

Posted 26 March 2013 - 20:02

Luftfilter og slitte dysespisser evt kan være en årsak til forbruket ditt.

 

det at den vandrer på turtall kan være så mangt, merker du det på fysisk eller bare på turteller?

men lekasjer v insug slanger osv eller om det rett å slett kan være dårlig jording et sted


Svein
LA3CLA
-------------------------------------------------------------------------------------------

98mod 6,5TD Chevrolet Suburban K1500LS 4wd 8bolter. m/detroit true track diffrensial
DS4-5521 IP m/#9 motstand pluss cooler, operation dieselflow, fleetguard spin-on dieselfilter, Icom Ic-7000 HF/VHF/UHF radio, Icom ic-AH4 Antennetuner og 1,65m kort Springer antenne hvor antenne foten er modifisert til Longwire type, 5/8 ECO antenne på VHF
 


#3 GW-Cab

GW-Cab

    Offroad-wannabe

  • Medlem
  • PipPip
  • 75 Innlegg:

Posted 26 March 2013 - 21:30

Takker for tilbakemelding... Nytt luftfilter! Er injektorer på 99 powerstroke,da kan det vel ligge an til ett injektorbytte...? Ja,turtallsvariasjonene kjennes både fysisk og det vises på turteller,av og til så er nesten som den fjusker....vanskelig å beskrive....noen som vet om en eller annen powerstroke guru som man kan kontakte??

#4 jon_f250

jon_f250

    Offroad-wannabe

  • Medlem
  • PipPip
  • 96 Innlegg:

Posted 27 March 2013 - 22:27

Injektor/dyse er vel strengt talt en og samme del.

 

og på disse, så er det dysespissen som blir slitt og skaper derfor dårlig forstøving av drivstoffet.

Ofte når dette er tilfellet så lønner det seg å få sendt dysene til et dieselverksted som kan overhale disse (sette i nyse dysespisser) fremfor å kjøpe helt nye dyser! :)

 

sjekk også dieselfilter, at dette ikke er tett, varierende trykk pga tett filter vil kunne skape mange problemer

dette kan også gjelde tett filter i tank.

 

Det er vel heller ikke noe gasspjeld å snakke om, så luftlekkasjer "falsk luft" spiller ikke så stor rolle da dieselmotorer går med overskudd hele tiden!

dog om det skulle være noe annet som gjør at luftmengden varierer drastisk så er jo det noe å finne ut av! :)

 

lykke til!



#5 the lone walker

the lone walker

    Offroad-wannabe

  • Medlem
  • PipPip
  • 66 Innlegg:

Posted 05 May 2013 - 15:13

Det du også kan gjøre er og sjekke tibaketrykkssensoren til eksosen. Dette er en liten føler som sitter foran på motoren. Det er et ganske vanlig problem at denne soter igjen og du får et høyere forbruk.

 

http://www.powerstro...mpgs-video.html

 

hvordan dette gjøres ser du på denne filmen. (Enkel jobb)


The world is a playground. So lets go out and have some fun

 

Don't steal. The government hates competition. :rolleyes2:


#6 helgaairhead

helgaairhead

    Nytt medlem

  • Medlem
  • Pip
  • 10 Innlegg:

Posted 04 July 2013 - 21:13

Jeg ville sjekke ICP sensor - en måte å gjøre dette på om du ikke har tilgang til AE el lignende, er å ta bort ledningen når motor går. Roer fuskingen seg ned kan dette være et tegn på at sensoren er gåen - ECU/PCM setter trykket på railen til 700 PSI - lignende et nød program. Skjer dette vil motoren bruke veldig mye mere drivstoff.

Har du tilgang på scanner kan du sjekke feilkoder. Et annet tegn på at ICP sensor lever mot slutten av livet er at det er olje i pluggen når du trekker den ut - sjekk inne i sensor - olje der og det er på tide med en ny uansett.

 

Når du kobler opp pc'n sjekker du føgende PID's:

ICP:1.0V@580PSI og 3.22V@ 2520 PSI     eller 0.75V-1V tomgang og 1.1V-1.5V høy tomgang- operating range 0.65V-3.25V Injector Control Pressure Sensor

EBP:5.0V inn - 0.8-1.0V@14.7PSI KOEO  eller 0.8V-0.95V tomgang og 1.25V-1.75V høy tomgang - operating range 0.8V-3.0V  Exhaust Back Pressure Sensor

 

Som the Lone walker nevner - EBP kan også gi feil signal til PCM om røret er tett - demonter og bruk en speedo kabel på en drill til å rense ut.

Tett EBP rør gir også helt korrekt økning i forbruket.

 

Videre ville jeg sjekket ut IPR: En tommel finger regel -  0% (åpen til sump) eller 65% ( lukket IPR og fult trykk til injector) - har du annet en dette må du sjekke for FICM sync. IPR kan henge seg.

 

Når jeg leser innlegget ditt tenker jeg følgende - forbruket bør ligge ned mot 1.1-1.2 landevei tom og da snakker jeg ikke om hva måleren viser i displayet men hva du fyller på tanken /km. - bykjøring helt opp mot 2 liter avhengi av høyrefot.

Det at tomgangen stiger opp mot 1200 RPM er helt normalt og brukes til å varme opp motoren ved å stenge et spjell etter turboen samtidig som RPM stiger til 1200 - når EOT har nådd 140\160`F og IAT er under 37\50\F i tillegg vil du høre en hvesende lyd fra eksosen som stopper når du aktiverer brems eller gass (IVS -Idle Validating Switch)

Dette vil opphøre når motoren /oljen er tilstrekkerlig varm. Har du automat  - den bruker ikke ECU ECT (Engine Coolant Temp) men kalkulerer denne verdien til tempmåleren i bilen ut fra EOT (Engine Oil Temp) Manuell kasse derimot har denne funksjonen intakt.

 

Ellers ville jeg kjørt en KOER der jeg ville sjekket ut PID's for :IAT, EPR, ICP, BARO, MAP samt en contribution test for å se hvilke verdier som kom opp,

En Buzz test som gjøres på kald motor er heller ikke av veien - du hører om en av injectorene ikke henger med i solenoiden.

 

Du skriver ikke hvor langt motoren har gått og om du kjører tune - har du åpen eksos uten potte vil uansett EBP gi for lave verdier grunnet mangel på motrykk og derav for lav duty cycle ved tomgang  mens den ville lese korrekt ved WOT (100%) - men dette er jo en helt annen historie.

 

Videre skriver du den fusker - skjer dette når den er kald og det blir bedre eller borte når den blir varm er det nesten alltid relatert til injectorer.

Det er HUI injectors i PSD'n og det er ikke bare å bytte spisser på disse  - uten å måtte gjøre noe med resten av innmaten som feks plunger og fjærer. Trekker du injectorene må du bytte alle tetnings ringene og på en så gammel motor ville jeg ha gått for injector cup's også. Det ene drar det andre med seg. Ingen stor jobb men dog...

Må du også huske på at UVCH dvs Under Valve Cover Harness altså ledningsnettet ditt ligger under toppdekslene og kontaktene der har en tendens til å riste løs og du får alle slags rare feilkoder. Når du ordner dysene fikser du kontakten med å legge en skive under kontakt "lippene" som holder de sammen - 2 cents mod. Har akkurat gjordt det og begge mine var løse - 250.000 km.

Bare som en  kuriositet....om du har tenkt å bytte "dyser" :  http://www.rosewooddieselshop.com/

 

Når du feilsøker på disse bilene vil jeg personlig alltid begynne med det billigste først (klok av skade .....:-)  og jobbe målrettet mot å eliminere slik

Ford/International beskriver i manualene.

 

En annen ting - luft lekkasjer spiller en stor rolle - du mister lade trykk ved lekkasje og derav effekt samt at MAP leser lavere verdier en hva turboen leverer. Er lekkasjen stor nok kan du ødelegge turboen  fordi den overvarver. ECU/ECM bruker MAP og BARO for å beregne mengden drivstoff samt regulere tenning - om du har lekkasje vil dette påvirke dette. Du vil i tillegg trekke inn u-filtrert luft i motoren om lekkasjen er mellom filter og manifold "Spider" når motoren fungerer som sugemotor - helt frem til turboen leverer overtrykk dvs høyere trykk en 1BAR (sphærisk trykk)  eller over MAP baseline som ved havnivå er satt til 14.7 PSI.

 

Gasspjeld finnes ikke på disse motorene - turtall reguleres ved at  AP sender et volt signal til ECU/PCM som igjen sender signal til IPR ventilen som regulerer oljetrykk til injector railen / Injectorene samt at disse får signal fra IDM (Injector Driver Modulen) i form av åpnings signal (milli volt) sendt til magneten om hvor lenge dysen/injectoren skal være åpen. ICP -(Injector Control Pressure Sensor) sender volt signal tilbake til PCM om hvor høyt oljetrykket er i PSI  og derav kan vi få den altfor kjente CEL koden P1211 som viser til misfohold mellom ICP og IPR der enten trykket er for høyt/lavt i forhold til hva PCM forventer.

Det er altså sensorer som direkte påvirker turtall i form av brennstoff mengde, ladetrykk og tenning.

Disse er AP - Accelerator Pedal, BARO - Barometric Pressure, EOT - Engine Oil Temperature, ICP - Injector Control Pressure Sensor, MAP.

Kort  fortalt kan vi si at PCM overvåker systemet(sensorene) - samt igjennom ICP input. PCM kan kontrollerere brennstoff mengden til injectorene ved å heve IPR duty cycle som  igjen øker brennstoff trykk igjennom dysene/injectorene via økt oljetrykk.

 

MFDES - Mass Fuel Desired som er en intern PCM kalkulasjon basert på ønske om (mer) kraft (load demand)

Som vi leser ut av dette finner vi at FICM Sync er helt påkrevd

 

Som du helt sikkert kjenner til er det to oljepumper som sørger for trykket - en lavtrykks pumpe på veiven som leverer smøreolje trykk samt olje opp til

HPOP ( High Pressure Oil Pump) som er tannhjuldrevet og sitter under dieselfilteret. Har du for lavt LPOP trykk sliter HPOP og dermed hele systemet Dette gjør at motoren kan bli vanskelig å starte siden den trenger minst 500 + psi for at PCM/IDM vil sende fuel signal ut i startøyeblikket.

Det er derfor disse motorene ikke fyrer med en gang du vrir om nøkkelen.

 

 

Lykke til,

angelktm(att)online.no

Helge


Edited by helgaairhead, 06 July 2013 - 05:01.


#7 GW-Cab

GW-Cab

    Offroad-wannabe

  • Medlem
  • PipPip
  • 75 Innlegg:

Posted 10 July 2013 - 21:38

Takker for meget utfyllende svar...mange forkortelser her,og for en som ikke er så bevandret i Ford-verdenen,så er det ikke lett å forstå....:-)
Har skiftet cps sensor,gjort ren ebp...men uten resultat... Ved regnvær med motor gående på lavt turtall,så stopper den...ved kjøring på moderat turtall så kutter motoren i noen sekunder... Lunefulle disse mexicanske bilene,nesten så jeg vurderer en pålitelig tysker igjen!!

#8 the lone walker

the lone walker

    Offroad-wannabe

  • Medlem
  • PipPip
  • 66 Innlegg:

Posted 11 July 2013 - 12:34

Hm har du en 99 så er vel den strengt tatt byggd i kentucy vel. det er i alle fall der min 2000/2001 var byggd i sin tid. F-650 og F-750 er vel lagd i mexico om jeg ikke husker feil.

 

Nå er jeg ikke sikker på hvor mye denne sensoren har og si på forbruket med den henger sammen med EBP sensoren. EPR: Exhaust backPressure Regulator. Denne er med på og justere tomgang og blandt annet smøring til turbo.

 

Her er forklaring på alle forkortelser, dokk på engelsk så på tide og blåse støv av skole engelsken ;)

 

Some good info for all 7.3 owners
Maybe one of our Mods can post this info in the Tech section.

AP: Accelerator Pedal position sensor

Load/demand input; PCM uses this to determine mass fuel desired, adjusts fuel delivery
through IPR duty cycle and fuel pulse width and injection timing; 5 volts in, 0.5-0.7 volts at idle,
4.5 volts at WOT. PID: AP

BARO: Barometric pressure sensor

Strategy input; PCM uses this to adjust fuel quantity and injection timing for optimum running
and minimum smoke, also glow plug on time to aid starting at higher altitudes; 5 volts in, @4.6
volts/14.7 psi at sea level, decreasing as altitude increases. PID: BARO (pressure)


CMP: CaMshaft Position sensor
Strategy and load input; PCM uses this to monitor engine speed to determine engine state
and load, and cylinder position in order to control timing and fuel delivery; Hall Effect sensor
which generates a digital voltage signal; high, 12 volts, low, 1.5 volts. PID: RPM


DTC: Diagnostic Trouble Code
System malfuction or fault codes stored in the PCM to aid in diagnosis.


EBP: Exhaust BackPressure sensor

Feedback input; PCM uses this to monitor and control EPR operation; 5.0 volts in, 0.8-1.0
volts/14.7 psi KOEO or at idle, increases with engine RPM/load, decreases as altitude
increases. PID: EBP (pressure), EBP V (volts)


EOT: Engine Oil Temperature sensor

Strategy input; PCM uses this for determining glow plug on time, EPR actuation, idle speed,
fuel delivery and injection timing and adjusts as temperature increases; 5.0 volts in, 4.37
volts@32°F, 1.37volts@176°F, .96volts@205°F. PID: EOT (degrees)


EPR: Exhaust backPressure Regulator, also EBP regulator

Output; For quicker engine warm-up at cold temperatures. If the IAT is below 37°F (50°F
some models) and the EOT is below 140°F (168° some models) the PCM sends a duty cycle
signal to a solenoid which controls oil flow from the turbo pedestal. This causes a servo to
close a valve at the turbo exhaust outlet. The PCM monitors the EBP input to determine if the
EPR needs to be disabled to provide power for increased load, then reapplys the EPR as load
demand decreases until EOT or IAT rises. PID: EPR (duty cycle), EBP (pressure)


GPR: Glow Plug Relay
Output; The PCM energizes the glow plug relay for 10 to 120 seconds depending on EOT and
BARO. PID: GPR (time)

GPL: Glow Plug Light
Output; The PCM controls the "Wait to start" light independently from the GPC output; 1 to 10
seconds depending on EOT and BARO. PID: GPL.


GPM: Glow Plug Monitor
Feedback input; On 1997 and newer California emission vehicles, the PCM monitors glow plug
relay output voltage to determine if any glow plugs are burned out or if the relay is functioning.
PID: GPML (left bank current), GPMR (right bank current), GPMC (relay output)


IAT: Intake Air Temperature sensor
Strategy input; The PCM uses this for EPR control. 5 volts in, 3.897volts@32°F, 3.09@68°F,
1.72@122°F. PID: IAT (degrees)

ICP: Injection Control Pressure sensor

Feedback input; The PCM monitors the high pressure oil system to determine if it needs to be
increased if load demand increases. It also uses this to stabilize idle speed. volts in,
1.0volt@580psi, 3.22volts@2520psi. PID: ICP (pressure), ICP V (voltage)


IDM: Injector Driver Module
The PCM sends a Cylinder Identification and Fuel Demand Control signal to the IDM. The IDM
sends a 110 volt signal to the injectors. It then grounds each injector as fuel is required for
that cylinder. Fuel Pulse width is increased to deliver more fuel. The IDM sends a feedback
signal to the PCM for fault detection. PID: FuelPW Fuel Pulse Width signal from PCM
(milliseconds)

IPR: Injection Pressure Regulator
Output; The PCM controls the high pressure oil system by varying the duty cycle of the IPR.
The IPR controls the oil bypass circuit of the high pressure pump. 0%=full return to sump
(open valve), 100%=full flow to injectors (closed valve). The PCM monitors the system with the
ICP input. The PCM can control fuel delivery to the injectors by increasing the IPR duty cycle
which increases fule pressure through the injector nozzels. PID: IPR (% of duty cycle), MFDES
Mass Fuel Desired an internal PCM calculation based on load demand (MG)


IVS:Idle Validation Switch
Strategy input; On-off switch that the PCM uses to identify required operating mode; idle or
power. 0 volts at idle, 12 volts off idle. PID: IVS (off/on)


MAP: Manifold Absolute Pressure sensor

Strategy and feedback input; The PCM monitors manifold pressure to control fuel delivery in
order to minimize smoke. It also optimizes injection timing for detected boost. It also monitor
boost to limit fuel delivery to control maximum turbo boost. Frequency output; 111Hz=14.7psi,
130Hz=20psi, 167Hz=30psi. PID: MAP (pressure basline 14.7psi), MAP HZ (frequency), MGP
Manifold Gauge Pressure (pressure base line 0psi) turbo boost


MAT:Manifold Air Temperature sensor

Strategy input; The PCM uses this signal to adjust fuel and timing. 99 model/year engines.
PID: MAT

MIL: Malfuction Indicator Lamp
"Check Engine" or "Service Engine" light that the PCM illuminates when certain system faults
are present.

PCM: Powertrain Control Module, also ECU or ECM for Electronic Control Unit or
Module
The computer which monitors sensor inputs and calculates the necessary output signals to
the engine control systems. It also checks for readings outside of normal parameters a
records trouble codes for these faults.

PID: Parameter IDentification, also Data Stream or Sensor Data

Sensor readings displayed to a scan tool that represent sensor readings to- and ouput
signals from the PCM.

Useful PID comparisons
AP--Accelerator Pedal--and IVS--Idle Validation Switch: IVS should switch state when AP
voltage is approximatly 0.2-0.3 volts higher than base idle position.


ICP--Injection Control Pressure--IPR--Injection Pressure Regulator--and MFDES--Mass Fuel
Desired: ICP should rise as IPR duty cyle increases; MFDES and IPR should rise at the same
rate as load and/or demand increases (actual readings may not match); ie. ICP=500psi,
IPR=12%, MFDES=10MG @500 RPM; ICP=900psi, IPR=22%, MFDES=20MG
@1800RPM/cruise; ICP=1800psi, IPR=50%, MFDES=40MG @3000RPM/hard accel.


ICP--Injection Control Pressure--and RPM--CaMshaft Position Sensor: After 3 minutes at 3300
RPM, ICP pressure should be below 1400psi for Federal, 1250psi for California Emmisions,
and 1500psi for 99.5. At idle, ICP should be 550-700psi for Federal, 400-600 for California
and stable.

V PWR--Battery Voltage--RPM--CaMshaft Position sensor--ICP--Injection Control
Pressure--FuelPW--Fuel Pulse Width: When starting V PWR should be above 10volts, ICP
should be at least 500psi, at least 100RPM, and FuelPW 1mS-6mS. Once the PCM
recognizes CMP speed and cylinder ID, FuelPW should default to 0.42mS, 0.60mS for 99 up,
until ICP reaches starting pressure.

EOT--Engine Oil--and IAT--Intake Air Temperatures: After a cold soak, before starting EOT
and IAT should be within 10 degrees of each other, Key On Engine Off.


BARO--Barometric--MAP--Manifold Absolute--and EBP--Exhaust BackPressures: All three
should indicate atmospheric pressure (14.7psi at sea level) and read within 0.5 psi of each
other, Key On Engine Off.

ICP--Injection Control Pressure--and ICP V--ICP Voltage: ICP should read 0psi, ICP V should
read 0.20-0.25 volts, Key On Engine Off.


EBP--Exhaust BackPressure--MGP--Manifold Gauge Pressure--and RPM--CaMshaft Position
Sensor: At full throttle in neutral, EBP should be below 28psi; At full throttle in fourth (manual)
or third (auto) gear, MGP should be 15psi.

-
7.3L Injector "Buzz" Test

The Injector "Buzz" Test can be used to look for a faulty fuel injector. It is best to run this test
on a totally cold engine, one that has sat overnight and has not been started.
Initiate the "Buzz" test and then listen carefully to the injectors as the test is completed. First,
all 8 injectors will "Buzz" at the same time. Then, the IDM will "Buzz" the injectors in numerical
order (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8). Remember that cylinders 1-3-5-7 are on the passenger side and
2-4-6-8 are on the drivers side, with cylinders 1 & 2 being at the front of the engine. You
should hear a strong "Buzz" bouncing from side to side for all 8 injectors. If one of the
injectors doesn't "Buzz", you've found a problem cylinder. It is important to note that when an
injector fails to "Buzz" properly, you will still hear the other 7 injectors make a faint buzz...this
is a designed function to protect the IDM.

Note: Because the IDM will "buzz" the other 7 injectors faintly during individual cylinder tests,
it is possible for the "Buzz" test to report no problems detected. If the "Buzz" test reports no
failures, but you don't hear a particular cylinder "Buzz"...more than likely there is a problem
with that injector.

It should also be noted that an injector failing a "Buzz" test can have many causes. The
injector can be in a failed state (loose armature plate screw, bad solenoid, etc.), the UCV
(under valve cover) gasket or harness could be damaged or disconnected, the main engine
harness could be damaged or the IDM could be damaged. Further inspection will be
necessary to determine the actual problem...but at least you now have a place to start.

Quick KOEO Sensor Checks:

There are a few sensors that can be easily checked with a scantool. Starting with a "Dead
Cold" engine (let it sit overnight, don't start), connect to the truck with the ScanTool. Check
the following:
Oil Temp should closely match the current Ambient Temp.
Readings for Exhaust Backpressure, Manifold Absolute Pressure and Barometric Pressure
should all be within 1/2 psi of each other (this should be true with the engine either warm or
cold).

(Note: with the engine running, MAP and EBP values are "Pressure + Baro". For example, if
Baro is 14.7 and there is 2psi of boost, MAP will read 16.7. Also, there is a calculated PID
called "Manifold Gauge Pressure" that doesn't have the Baro pressure added in).
KOER (Key On Engine Running) On-Demand Test:

On the 7.3L, the primary purpose of this test is to check the functionalilty of the High
Pressure Oil System and the Exhaust Back Pressure Solenoid. On the 6.0L this test may
return Misfire, VGT or Glowplug codes.

Requirements to Start (7.3L and 6.0L)

7.3L Powerstroke Starting Req.: 6.0L Powerstroke Starting Req.:
Vehicle Power : 10.5v Vehicle Power : 10.5v
RPM Signal : 100rpm RPM Signal : 100rpm
Inj. Cntrl Press. (ICP) : 0.85v (about 500psi) Inj. Cntrl Press. (ICP) : 0.85v (about 500psi)
Fuel Pulse Width : 1 to 6 milliseconds Fuel Pulse Width : 0.5 to 2 milliseconds

FICM SYNC and SYNC Achieved

Note: the above starting requirements for both 7.3L and 6.0L Powerstroke Diesels assume
the following:
Sufficient Base Engine Oil Level and Pressure
Acceptable Quality Fuel
Sufficient Fuel Pressure
Sufficient Air Supply
Proper Glow Plug Operation
Proper Injection Timing (PCM Controlled)

P1298 - "IDM Failure" (7.3L)

This code can be set by a low battery. Connect a battery charger, clear codes and re-run
KOEO tests. If this code doesn't return, check charging system and batteries and repair as
necessary. If the code returns, IDM is suspect.

P1316 - "IDM Codes Detected" (7.3L)

IDM Codes are stored in memory in the IDM itself. The P1316 DTC is an indication that there
are stored IDM Codes that need to be retrieved and/or cleared. Executing a "Clear Codes"
will clear both PCM and IDM codes...DO NOT CLEAR CODES until you have retrieved and
reviewed the codes stored in the IDM
Please keep in mind that IDM Codes are stored in memory. If you have a code indicating a
fault, but there is no drivability problem, the fault may not currently exist. After taking note of
the codes, execute a "Clear Codes". At this time you should be able to re-run the above
tests with no IDM codes generated. If one or more IDM codes are still present after the
"Clear Codes" command has been successfully executed and the above tests performed
again, the fault still exists and further examination is necessary.

P1211 - "ICP Higher/Lower Than Desired" (7.3L)

We all know that this code is commonly caused by "Hot Chips" that are demanding more
Injection Control Pressure (ICP) than the High Pressure Oil Pump can deliver. For what it's
worth, these are the exact parameters that trigger this code:
ICP 410psi Higher Than Desired for 7 Seconds
ICP 280psi Lower Than Desired for 7 Seconds
This code can also be caused by legitimate High Pressure Oil System issues. Below is a list
of some of the causes:

Failed or Sticking IPR (Injection Pressure Regulator)
Failed or Weak HPOP (High Pressure Oil Pump)
Any Leak in High Pressure Oil System (o-ring, stuck injector, etc.)
Low Fuel Pressure (Rare)
P1280 / P1281 / P1283 - (7.3L)

The above codes are related to ICP also. If the Service Engine Soon (SES) light is on and
these codes are present, the ICP reading through any scantool will not be accurate as the
PCM is using a "default" ICP value. These codes are all "electrical" in nature. Common
causes are shorts between the Red and White IPR wires or between the Red IPR wire and
ground. These can also sometimes indicate a PCM problem.

The world is a playground. So lets go out and have some fun

 

Don't steal. The government hates competition. :rolleyes2:


#9 helgaairhead

helgaairhead

    Nytt medlem

  • Medlem
  • Pip
  • 10 Innlegg:

Posted 21 July 2013 - 16:47

Takker for meget utfyllende svar...mange forkortelser her,og for en som ikke er så bevandret i Ford-verdenen,så er det ikke lett å forstå....:-)
Har skiftet cps sensor,gjort ren ebp...men uten resultat... Ved regnvær med motor gående på lavt turtall,så stopper den...ved kjøring på moderat turtall så kutter motoren i noen sekunder... Lunefulle disse mexicanske bilene,nesten så jeg vurderer en pålitelig tysker igjen!!

Hmmm...Jeg gjør regning med at når du har gjort rein EBP - så har du gjordt rein røret også, for det er primært der problemet med EBP er om ikke selve EBP sensor har tatt kvelden. Den er det ikke så mye annet å gjøre med en å bytte. Men som sagt - det er tett rør som er culprit her.

Lavt turtall, stopper og fusker ved regnvær - EL feil tenker jeg da og CPS hadde du byttet ... neste da er ICP pg IPR - se hvordan de jobber sammen

 

Ta av ledningen til ICP - Injector Control Pressure sender - står foran på venstre oil rail - da går ECU i "nødmodus" og setter ICP til 700psi - GÅR motoren bedre da er det sensoren som er gåen, sjekk for olje i pluggen noe som er enda et tegn.

Virker ikke det kan det være IPR som bugger - IPR duty Cycle 9-14 % cruise hastighet - WOT 35% .

Har du sjekket for feilkoder/freezeframes?

Eventuelt når gjorde du dette sist og eventuelt hvilke koder fant du?

 

Det kan være fuel tilførselen - at pumpen feiler i fuktig vær - men jeg ville ha endel andre sensorer sjekket før jeg heller til fuel.

 

Ellers etter litt tenking:

Oljen MÅ BYTTES senest 7.500km - en av problemene som kan oppstå om en kjører

for lenge på skiftet er at antfoaming egenskapene blir "brukt opp" i oljen. Det kan resultere i at motoren stopper ved lavt og at den fusker ved moderat turtall.

Kan ikke stresse nok hvor viktig det er å bytte oljen innenfor intervall på 7.3/6.0 PSD grunnet HEUI

 

Lykke til,

Helge


Edited by helgaairhead, 28 July 2013 - 10:00.