Gå til innhold



Foto

lite testområde - søker råd


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 2Motion

2Motion

    Nytt medlem

  • Medlem
  • Pip
  • 1 Innlegg:

Posted 23 October 2013 - 16:09

Hei Offroad forum!
Ny bruker som skriver, så jeg beklager om dette havner under feil kategori.


Har seg slik at jeg kjøpte meg en 2006 2.0TDI 4motion Golf for en stund tilbake, hvor haldex-systemet ble reparert da det var ødelagt ved salg. Alt ble gjort av merkeverksted (Møller Bil), så i "teorien" så skulle jo 4motion systemet være i orden nå.

 

Men.. Jeg har mine tvil om det ble skikkelig reparert, da prisen på bilen lå på 140 000, i mens reparasjonen i seg selv kostet godt over 40 000 kroner.(Fikk et tilbud etter en sjekk hos et verksted jeg tok med bilen, uten at forhandler var klar over det.) Noe sier meg at personen som solgte meg bilen,  fikk verkstedet til å gjøre reparasjonen litt kjapt i svingene, for å holde kostnadene nede.  Hadde en liten episode i dag hvor jeg måtte opp en relativt gjørmete bakke (en typisk bakke som selv en fullblods offroad-bil ville knasket litt på), og resultatet var ganske enkelt at bilen omtrent ikke rikket seg. Kjentes ikke ut som om den bakre akslingen i det hele tatt jobbet og forsøkte å dytte bilen frem, så nå sitter jeg her og lurer på om 4motion systemet fungerer. Etter det som kjentes ut som bare uendelig spinn på forhjul så klarte jeg naturligvis å kvele motoren, og bestemte meg for å parkere bilen og gå det siste stykket til fots.

 

Så - Det jeg lurte på var, ettersom dere er et velomtalt Offroad forum, om dere kunne rådet meg til et sted i Oslo/omegn hvor det er litt gjørmete, og hvor man har bittelitt plass å boltre seg på, slik at jeg kan få kjørt litt der, slik at jeg både visuelt sett og som sjåfør kjenner at bilen faktisk forsøker å fordele kraften fra motoren til alle fire hjulene. Behøver ikke å være noen store greier, bare litt gjørme, sølepytter og liknende i små varianter (høhø, naturligvis..det er jo faktisk ikke en offroad-bil.), hvor man kan få opplevd at bilen faktisk overfører litt kraft til bakre aksling. Kan være alt fra en skogvei til en ihjel-gjørmet parkeringsplass.

 


Noen som kunne rådet meg til et sted? Behøver som sagt ikke være noen løype eller høy-hastighetsvei, ganske enkelt bare et sted hvor man kan stoppe i gjørma, også ta av igjen og kjenne at bakre aksling prøver å dytte litt.

 

 

Takk på forhånd,

mvh 4motion eier som for øyeblikket kjører "2motion".

 

 

 

 


Edited by 2Motion, 23 October 2013 - 16:14.