Gå til innhold



Foto

Cherokee fra 2002 og nyere?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

#1 kaos

kaos

    Offroader

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 395 Innlegg:

Posted 26 August 2014 - 19:11

Grubler på å bytte ut en lav Golf 2011 med en 4x4 med noe bakkeklaring etter hvert. Golfen er feilfri og komfortabel og skremmende billig i drift (0,32 l/mil Hamar-Trondheim t/r er jo bra, men behovet for fryktelig billig i drift er ikke stort lenger), men den egner seg ikke som jaktbil. Det slår jo oppunder HELE tiden på dårlig vei. Er vel bare et tidsspørsmål før bunnpanna tar kvelden. Ser dermed på en bil som tåler litt og som det ikke er så skremmende farlig med. Altså vil jeg ikke koste på for mye på å skaffe en ren bruksbil.

 

Har ikke lyst på noe gammeldags og heller ikke lyst på noe digert dråg. Så oppdaget jeg Cherokee fra 2002 og nyere. Er dette gode biler, eller er det "noe rart noe"? De ser slettes ikke verst ut i hvert fall. En bekjent har en slik en og er ganske fornøyd i hvert fall.

 

Noen spørsmål:

Bensin eller diesel? Vil jo gjerne at ting skal være holdbart, men heller ikke at det skal koste skjorta å kjøre med. Noen svakheter? Tenker 2,4 bensin evt 2,8 diesel. Kommer nok til å ligge på mellom 15 og 20 000 km i året.

Manuell eller automat? Har mest lyst på automat. Liker komforten slike kasser gir. Slipper å vispe rundt med pinnen i midten...

Drivverk ellers: Driftssikkert? Kan man sjalte inn og ut av 4wd i fart, eller må man stoppe, rygge eller noe annet finurlig (og gammeldags)? På Pajero II'en min fra 99 (solgt for drøyt tre år siden) kunne jeg sjalte inn og ut i opptil 100 km/t, feks.

Modell? Kunne kanskje tenkt meg en med sperre®. På Finn.no er det noen, mens andre ikke ser ut til å ha. Har bare sett spaken på bilder. Hva slags utstyrsvarianter finnes det blant 2,4 og 2,8? Hvilke har sperrer, og hvilke har ikke? Liker sperre på bakakslingen i hvert fall. Har hatt Pajero II med el. sperre bak og inn-/utsjaltbar senterdiff.

Selvmekk? Er det kurant å skru på selv, eller må man ha doktorgrad i teknikk og elektronikk?

Deler? Lett å få tak i? Delepriser generelt?

Komfort? Vil jo helst slippe en ny prolaps i ryggen hver gang jeg kjører over en fartshump.

 

Pr i dag står det i grunn mellom Pajero II eller III, kort type, Wrangler (gammeldags, men falt i grunn for bilen etter å ha lekt litt med terrengkjøring en gang) eller Cherokee fra 2002 og nyere. En får nå se hva som dukker opp, men jeg kunne nok tenkt meg og sett nærmere på Cherokee. Den ser jo ikke gammeldags ut enda, synes jeg, og prisene er slettes ikke ille heller. Dessuten har den plass til det lille ekstra ved behov.

 

Så får en se om fruen tillater noe slikt... :blush:



#2 fiskern

fiskern

    Offroader

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 354 Innlegg:

Posted 26 August 2014 - 20:25

er det grand cherokee du mener, da får du veldig gode seter, 4x4 som virker supert, pajero er som en traktor når det kommer til komfort

motor alternativ er 2,7 crd diesel Mercedes motor og automat girkasse eller4,7 liter v8 bensin motor

deler får du hos maldalimport.no eller rockauto.com billige deler bare ikke finne på å kjøpe deler fra jeep forhandler da blir det veldig dyrt



#3 kaos

kaos

    Offroader

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 395 Innlegg:

Posted 26 August 2014 - 21:11

Tenkte på den "lille", en slik som denne: http://www.finn.no/f...ickthrough=true



#4 fiskern

fiskern

    Offroader

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 354 Innlegg:

Posted 26 August 2014 - 21:25

vet ingen ting om de små jeepene sikkert bra de også