Gå til innholdFoto
* * * * * 1 votes

Vegard´s toyota hilux mk3


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
13 replies to this topic

#1 VegardNilsen

VegardNilsen

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 16 Innlegg:

Posted 18 October 2015 - 20:47

hei. er ny her på forumet og tenkte jeg kunne lage en liten tråd om hiluxen min.

 

kjøpte hiluxen litt på impuls ettersom jeg har angret meg en del på att jeg solgte pajero gen2en som jeg hadde. 

er igrunn vw/audi mann og jobber som mekaniker hos vw, så er kjekt å pjaske litt med andre ting enn det man står med hver dag.

syns det er litt greit å ha en "ruskebil" som man han bare stappe boss inni og kjøre det på dynga. ha med deler, motorsager, ved og eventuelt utbytte fra jakt i planet. så slipper jeg å sarve ned audien som jeg prøver å holde i så god stand som overhode mulig. 

 

pajeroen som jeg hadde sveiset jeg oppigjen bakrammen og fikk preget inn nytt chassinr hos biltilsynet. når dette var gjort ble den skrudd opp og montert 33x12.50 hjul, mye lys og igrunn bare brukt til jaktturer,hytteturer,fisketurer og kjørt en del henger med. valgte å selge den når jeg kjøpe "ny" audi noe jeg har angret litt på. så når jeg skulle ha ny høy 4x4 nå var rustfri ramme noe som skulle være. ramlet over hiluxen på facebook og tenkte mest på en kompiss som var på jakt etter bil men endte opp med å kjøpe den selv. bilen var bare en liten kjøretur på 15min og en ferge unna så vi dro å  så på bilen. såg ikke ut som noe prakteksemplar men ok. virket til å være i grei teknisk stand samt den kun var gått 166000km. prøvekjørte den. var kun defekte bremseslanger og att ladingen på bilen og frieksos som var å sette fingeren på teknisk så slo til. tidligere eiger hadde byttet hjelpesnekke.drivstofftank og dynamo. dynamo hjalp ikke på ladingen. så jeg målte spenning inn til regulator og ikke ut så jeg bestile en ny. montete denne og fikk halvgod lading. men ladelampe lyste fremdelse så jeg kontakte tidligere eiger for å få info om når ladingen hadde forsvunne. han kunne meddele att den sluttet å lade når han monterte cd spiller i bilen så jeg gikk ut å reiv ut den. alle ledninger var klipt og div var tapet sammen.. fikk lasket sammen ett par ledninger og ladingen fungerte nå som den skulle. nå lyser ingen ting men ladingen fungerer så har nok en jobb med det elektiske som må løses. 

 

han hadde og montert breddere på bilen som ikke var montert etter min standar så disse blir nok tatt av og montert på ny. mest trolig blir de lakket i bilens farge før de blir montert igjen.  ellers er blien litt røff i kantene med litt rustflekker her og der på kassa så den blir nok flikket litt på samt den har ett rusthull som må fiksest. 

 

har igrunn ikke så mye planer for bilen annet enn å få den til å se litt heilere ut og fikse de eletriske feilen. vurderer å montere turbo om jeg kommer over ett komplett sett som ikke koster sjorta. 

 

står per dags dato 33x12.50r15 på bilen noe som er tungt å dra rundt med bare sugediesel. kom seg litt når jeg fikk justert ned dieselpumpa. denne va justert på alt for mye så var en del tenningsbank og svartrøyk når jeg hentet bilen.

 

vurderet også å montere kapell/skap på planet om jeg kommer over ett i nærområdet. 

har alt fått montert på noen hella 3003 men har problemer med krypstrøm i lyktene så relet ligger inne hele tiden. 

 

nok prat nå. legger ved noen bilder.

 

IMG_0166.JPG

IMG_0176.JPG

IMG_0173.jpg

IMG_3138.jpg

IMG_0174.jpg

IMG_0175.jpg

IMG_3166.jpg

IMG_3167.jpg

IMG_3168.jpg

IMG_3169.jpg

IMG_3171.jpg

IMG_3172.jpg

IMG_3173.jpg

IMG_3175.jpg

Pajroen

IMG_2058.JPG

audien

IMG_2535.jpg


Edited by VegardNilsen, 18 October 2015 - 21:39.


#2 VegardNilsen

VegardNilsen

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 16 Innlegg:

Posted 22 October 2015 - 21:21

var en tur i garasjen og feilsøkte litt mer i dag.. blir virkelig ikke klok. monterte den gamle regulatoren igår å da fungerte den plutselig igjen. ladelampa kom på og slukket slik den skulle. fungerte også idag men ladet dårlig. åpnet regulatoren og justerte den slik den fikk ladingen den skulle ha. prøvde med den ny regulatoren igjen, samme regla der. 

 

er en rød og blå ledning bak spilleren som er tildels mystisk. har tydelig invirkning på motorens oppførsel til tider.  klarer ikke å finne hvor den går og hvor den egentlig skal ha gått. klarte med en feiltagelse å legge den til gods og small en sikring i sikringsboksen ved pedalene. 20amp som er merket med motor. fatter bare ikke hva en "motorkabel" skal bak spilleren  :huh: men når det er sakt virker hele elnettet til toyota litt merkelig for meg. alt pokker i bilen går jo gjennom dynamo virker det som iiam.gif.pagespeed.ce.70tc6K9_YF.gif  

 

får bare håpe man blir klok. på søndag skal jeg være med den lokale Land Rover klubben på treff, de ha ett kjøreområde ca 45min kjøring fra meg. så får håpe det blir litt mud under hjula  :thumbsup:

 

image.jpeg

image_1.jpeg

image_2.jpeg#3 VegardNilsen

VegardNilsen

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 16 Innlegg:

Posted 04 November 2015 - 23:08

får oppdatere litt her da. ikke skjedd så alt for mye. forsøkt å finne ut av det elektriske uten hell. har en hel hau med ledninger som jeg ikke finner i koblingsskjemaet. i kampens hete en lørdag gikk hele dashbordet ut og jeg splittet ledningsnettet for å se om jeg fant noe muffins som jeg trodde det var. fant ingen ting så det gikk tilbake inn igjen like fort. utrolig fort gjort å ta ut dashbord på disse japsebilene :D ikke som en godt sammenskrudd tysker. 

 

dro på offroad treff med land rover klubber og hadde det rimelig kjekt, mye kjøring og røling og en del hjærnevasking om att land rover var best... men det må man tåle når man er med en klubb og man stiller med "feil" bil :) 

hadde med en kompiss som også ble imponert over 2.4 sugediesel med 33" hjul. 2. gir og 60km/t over en fjellovergang..... ble vell igrunn enig begge to att 31" hjul hadde nok gjort susen, men det blir for enkelt og spinkelt. kom over ei annonse på en 4runner som solgtes i deler på finn.no ,sendte en melding og komplett turbokit var på vei i posten. hentet dette i dag så får vell montere det en dag. tenkte jeg skulle ta å få bilen eu ok først så jeg slipper noe trøbbel der. om noen har papirer på det som trengs for å få dette godkjent hadde det vært supert. ct20 turbo. 

 

sjefen var med å tok ut dashbord

IMG_3202.jpg

 

IMG_3209.jpg

IMG_3210.jpg

IMG_3211.jpg

IMG_3212.jpg

IMG_3213.jpg

IMG_3216.jpg

IMG_3217.jpg

IMG_3218.jpg

IMG_3219.jpg

IMG_3340.jpg

IMG_3341.jpg

tok å vasket over turboen 

IMG_3346.jpg

 

blei mye bilder men det liker vell folk#4 VegardNilsen

VegardNilsen

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 16 Innlegg:

Posted 04 November 2015 - 23:39

en liten film også, får ikke frem hvor bratt det egentlig er

 

http://vid455.photob...ng/IMG_3475.mp4


Edited by VegardNilsen, 04 November 2015 - 23:40.


#5 VegardNilsen

VegardNilsen

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 16 Innlegg:

Posted 05 November 2015 - 20:41

vet ikke om folk følger med på denne tråden men kan da poste litt til.

 

kontaktet toyota norge idag for å høre om ombyggingen til turbo. pratet med en hyggelig dame, forklarte att jeg hadde en gammel hilux som sårt hadde behov for turbo. oppga reg nr og fikk beskjed om att hun ville ringe tilbake om litt. gikk ca 30 min før telefonen ringte igjen. "vi har godkjenningspapirer på ombygging til turbo, kan sende ett slikt i posten til deg" så regner med over helgen att papirene er i boks thumbsup.gif.pagespeed.ce.5Lb6QFdTlw.gif  tenker å få skrevet inn skjermbredderene i samme slengen og kanskje gjør ett forsøk å få hjul i vognkort. trolig vanskelig men verdt å prøve. noen som har fått godkjent bodylift ?skulle hatt litt mer klaring i hjulhusene for det subber en del ved sving og "flexing"#6 HardKåre

HardKåre

  Skogens kongle

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7413 Innlegg:

Posted 05 November 2015 - 22:07

Du spurte ikke dama på Toyota om papirer på dekk med det samme? :) Mener at de skal sitte på noe dokumentasjon på økning av dekkdimmensjon, men det spørs selvsagt hvor store dekk du er ute etter... Er uansett lettere å få godkjent fjærløft hvis du kjøper et sett med TUV, tror ikke du får det på bodylift... 


If it ain't broken, you haven't been looking good enough!
HardKåres Pajeroer
HardKåres Amerikanere

#7 VegardNilsen

VegardNilsen

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 16 Innlegg:

Posted 08 November 2015 - 21:01

va innom toyota og bestilte eksosmanifoldpakning på fredag. samtidig så pratet jeg litt med gutta på verkstedet om el feilen på bilen. de mente det var en ledningsbunt som gikk ved veiva hvor det brukte å bli brudd. slik var det på hiace hvertfall, de var litt mer usikker på hilux. så på lørdag tok jeg en tur innom jobb for å sjekke ut om det gikk en bunt ved veiva, noe det ikke gjor. la da merke til att styrestaget hadde subba i ramma. hjelpesnekka er ny mer kan se ut til å være feil type ?! legger ved bilde. har også pønsket på å lakke felgene kvite, men ikke helt klart å bestemme meg. dro innom bilxtra og kjøpte to bokser plastidip og sprøytet to av felgene idag. resultatet ble grusomt dårlig... men kvite ble di så spørs om jeg må lakke de på sikkelig vis. synes hvertfall det såg bedre ut selv.

regner med å starte på turbokonverteringa iløpet av uka. driver fremdeles og funderer på hva jeg skal gjør med oljereturen. har kjøpt inn an10 sveisekobling og 90grader bend. dette var selvfølgelig litt mindre enn hva som sto på turboen fra før så får se hva jeg gjør..

 

image_3.jpeg

image_4.jpeg

image_5.jpeg

image_6.jpeg

image_7.jpeg#8 HardKåre

HardKåre

  Skogens kongle

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7413 Innlegg:

Posted 08 November 2015 - 21:53

Hvit bil kler hvite felger...  :thumbsup:


If it ain't broken, you haven't been looking good enough!
HardKåres Pajeroer
HardKåres Amerikanere

#9 VegardNilsen

VegardNilsen

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 16 Innlegg:

Posted 10 November 2015 - 22:54

Tok ett par timer på verkstedet idag. Står igjen å lage olje retur og litt eksos arbeid

Attached Thumbnails

 • image.jpeg
 • image.jpeg


#10 sinnsyk

sinnsyk

  Offroader

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 316 Innlegg:

Posted 11 November 2015 - 07:48

Dette karroseriet passer best med den hjuldimmensjon du har på :D :thumbsup:#11 VegardNilsen

VegardNilsen

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 16 Innlegg:

Posted 14 November 2015 - 14:56

har holdt litt på med turbokonverteringen på kveldstid denne uken. hadde en plan for oljereturen som gikk i vasken og jeg måtte bite i det sure eple å skru ned framdiffen for å klare å få ut bunnpanne. forsøkte alt mulig for å slippe å ta den ned men sto til slutt igjen med to alternativ. enten å ta ut diffen eller å ta ut motoren. så fredagskvelden/natta gikk med på å ta ned diff og bunnpanne. sveiset oljeretur i bunnpanna og monterte denne inn igjen. har aldri i min karriere som mekaniker vært med på en bunnpanne som var så godt limt fast. helt sinnsykt hvor den tettemassen som var der holdt.holdt trolig på i snart 2timer bare med å få den løs i limingen.. fikk montert inn bunnpanne og framdiff igjen samt en god del andre ting som jeg hadde løsnet i håp om å slippe  og ta ned diffen. ekstremt dårlig på å ta bilder når jeg jobber.

 image_9.jpeg

Edited by VegardNilsen, 14 November 2015 - 15:04.


#12 sinnsyk

sinnsyk

  Offroader

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 316 Innlegg:

Posted 16 November 2015 - 07:49

Legg ut flere bilder mens du holder på :) #13 AndreasAga

AndreasAga

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 45 Innlegg:

Posted 25 November 2015 - 00:02

Passa bra med kvite felger. Lykke til med turbo :)

#14 hilux94mod

hilux94mod

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 10 Innlegg:

Posted 20 December 2016 - 17:18

Heisann. Fikk du godkjennt turboen til slutt? Holder på selv å gjøre det til en taro.
Mvh pål wilhelmsen
Heisann. Fikk du godkjennt turboen til slutt? Holder på selv å gjøre det til en taro.
Mvh pål wilhelmsen