Gå til innholdFoto

Pajero 3.2 04 automat - Drar

trekkraft lat

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 goopsal

goopsal

    Nytt medlem

  • Medlem
  • Pip
  • 1 Innlegg:
  • Kjønn:Mann

Posted 09 June 2019 - 14:06

Hei! Trenger en brainstorming på hva som kan være galt med min Pajero.

Problemene begynte i september i fjor med at den begynte å fuske å skyte i potta, med påfølgende død.

Leverte bilen inn på nærmeste MECA verksted, som konkluderte med at dieselpumpa var gått heden på grunn av rust i tank og påfyllingsrør.

MECA tok jobben, og satte inn ny dieselpumpe,tank og påfyllingsrør.  Dette var en relativt dyr affære.

Når vi fikk bilen tilbake reagerte jeg på at den var så utrolig lat.

Ved fullt gasspådrag i fra stillestående står den og "vibrerer" litt før det skjer noe. Denne vibrasjonen kommer også i 4. gir, idet den skal til å gire.

 

MECA tok inn bilen igjen og gikk over arbeidet de hadde utført, men fant ingen feil. De var forøvrig enige i at bilen ikke hadde den effekten skulle hatt. De tester turboen og denne virker bra.

 

Jeg prøver meg litt frem med å bytte dieselfilter og luftfilter, samt en plugging av EGR ventilen. Uten at den blir nevneverdig bedre.

 

MECA tar bilen inn i igjen og finner en feilmelding på EGR ventilen som ikke lar seg slette, EGR ventilen er defekt, og feilen lar seg ikke slette uten at ny ventil monteres. MECA mener at denne feilen gjør at turboen strupes

 

Får besøk av en hyggelig kar fra digituning som programmerer vekk hele den defekte EGR ventilen og legger inn nytt program som skal øke effekten til 190 hk 420 Newton.

 

Bilen blir etter dette som en ny bil, med mye bedre respons og mer krefter. Men, den føles likevel ikke like sprek som min forrige Pajero på 165 hk. og vibrasjonen i 4. gir er der fremdeles, men forsvinner dersom jeg girer ned eller opp.

 

Nå i pinsehelga kjører jeg over fjellet for å hente en hest på østlandet. Hengeren veier ett tonn tom, og jeg får problemer med å følge trafikken oppover bakkene, selv om jeg gir alt den har.

Dette er veldig frustrerende da min forrige originale Pajero alltid hadde krefter i overflod, samme hvor tung henger jeg puttet på.

 

Noen som har forslag om hvorfeilen kan ligge?

 

 

 


  • Loan, Speedy Cash, Best Payday Loan and 4 others like this

Also tagged with one or more of these keywords: trekkraft, lat