Gå til innhold



Foto

offroad.no året,på godt og vondt


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
14 replies to this topic

#1 offroadguru Solli

offroadguru Solli

    Skogens Konge

  • Medlem
  • PipPipPipPipPip
  • 1639 Innlegg:

Posted 31 December 2004 - 00:00

Jeg er en ivrig bruker av dette forumet,og har hatt stor glede av det i året som gikk.
Men mot slutten av året har det blitt gjort endel forandringer som jeg føler utvanner hele forumet.
Først og fremst synes jeg det er tragisk att det utrolig populære garasje forumet ble lagt ned.Alternativet er vel og bra,men føler heller det kunne vært en erstatning for rigs sidene,eventuelt bare vært nok ett tilegg til forumet.
Dette er jo diskutert voldsomt.For meg blir det enda mere uforståelig att garasjene ble nedlagt,når man i ettertid finner plass for mopeder,snøskutere og atv.
Hva dette har her å gjøre er for meg helt ubegripelig.
Nå skal det selvfølgelig inrømmes att jeg ikke er bruker av alle emnene på forumet,og det er bare 4-5 jeg er inne på hver gang jeg logger på.Selvfølgelig kan jeg også la være å kikke på de nye emnene.Likefult mener jeg de er totalt unødvendige å ha her.Jeg vet att interessene er forskjellige,men synes dette burde være ett forum kun for 4x4 og offroadsport,og ting og utspring fra de emnene.
Vi har sett klager på att fx. spørsmål under div. emner forsvinner i ett tåkehav av spørsmål,men hvem vil vel gidde å spørre om noe om 4x4 når spørsmålet kansje blir stående mitt i mellom spørsmål om atv og mopeder?
Også rigs er blitt kritisert når det har blitt lagt inn bilder som ikke har med offroad å gjøre,sågar har vel ting blitt slettet.Og så plutselig blir alt slikt tatt inn i varmen her på forumet,forstå det den som kan.
Samtidig har noen av forumets ivrigste brukere startet opp ett nærmest konkurerende forum,men da konsentrert rundt bygging av bil.Det er jo forsåvidt greit nok,men personlig tror jeg ikke det er nok offroadere til å holde liv i to slike forum.Vi ser att når offroad.no la ned garasjesidene,dukket flere velkjente navn opp på det konkurerende forumet.Det håper jeg blir lagt merke til.
Det må da finnes forumer for mopeder ett annet sted på nettet?Og det må da igjen kunne tas opp til vurdering nok en gang om de gamle garasjene kan gjenåpnes?
Men ellers er det mye positivt her.De som styrer er blitt flinke til å fjerne ting som ikke hører hjemme her.Og i ærlighetens navn tror jeg nok også forandringene er gjort i beste mening.
Håper virkelig att de nevnte ting blir revurdert igjen på nyåret,stå på A&A,dette blir nok bra.

Godt nytt år.



#2 Blom

Blom

    Fullstendig uautorisert terrengbilbygger

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3571 Innlegg:

Posted 31 December 2004 - 00:00

Amen - nett som jeg skulle ha sagt det selv !!

Om ikke annet så med gammelgarasjene med thumbnails istedet for store bilder, så kunne de som ville se bilder klikke for å åpne de store, nett som på bilbygging.no...

Men uansett - dere har gjort en god jobb med det meste, A&A, takker for året som har gått og ser frem til det nye med glede !

Blom - 1990 Hilux X-cab og 2 stk Suki LJ80

#3 Modifisert 4Runner

Modifisert 4Runner

    Grand offroader

  • Medlem
  • PipPipPipPip
  • 876 Innlegg:

Posted 01 January 2005 - 00:00

syns d er TEIT å i de hele tatt bynne denne diskusjonen igjen... hv jør d om d er skutere å atver.. bare hold små fingrene deres unna disse emnene.. ingen som tvinger dere til å lese de i d hele tatt.. ordet offroad har et ganske vidt begrep.. eneste man hører er klaging å atter klaging.. er dere redd for nye nytt??? sjønner ikke problemet en gang.. skal si mæi enig at den gamle garagen funket veldig bra, bra oversikt å alt, men jeg prøver nu å bruke den nye.. man må jo prøve en stund før man bynner å henge med leppa...

skriv jerne PM til mæi å klag på mine synspunkter vis de blir for grove til å legge ut på nettet...

Kjell Ivar Knutsen
Alta

#4 offroadguru Solli

offroadguru Solli

    Skogens Konge

  • Medlem
  • PipPipPipPipPip
  • 1639 Innlegg:

Posted 01 January 2005 - 00:00

I norge står heldigvis alle fritt til å ha egne synspunkter på ting.Jeg har ikke startet noen diskusjon på nytt,bare kommet med mitt syn på disse tingene.
Problemet med mopedene,atv og snøskuterne blir når disse,naturlig nok,også blir drat inn i fx. teknisk/mekking.
For å sette det på spissen kan man vel i neste omgang også få emner om foturer i skog og mark,orientering,skigåing ol.som faktisk også foregår i guds frie natur.




#5 Amund

Amund

    4x4-Høvding

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 8481 Innlegg:

Posted 01 January 2005 - 00:00

Kopi av melding:
Jeg vet att interessene er forskjellige,men synes dette burde være ett forum kun for 4x4 og offroadsport

Vi har sett klager på att fx. spørsmål under div. emner forsvinner i ett tåkehav av spørsmål,men hvem vil vel gidde å spørre om noe om 4x4 når spørsmålet kansje blir stående mitt i mellom spørsmål om atv og mopeder?

Samtidig har noen av forumets ivrigste brukere startet opp ett nærmest konkurerende forum,men da konsentrert rundt bygging av bil.Det er jo forsåvidt greit nok,men personlig tror jeg ikke det er nok offroadere til å holde liv i to slike forum.

Det må da finnes forumer for mopeder ett annet sted på nettet?

Opprinnelig postet av offroadguru Solli



Som du selv sier (med litt overlagt redigering fra min side) så er dette et forum for offroadsport og -hobby. Det finnes sikkert forum for mopeder, og nå finnes også et for bygging av bil. Ja, jeg har prøvd å lufte det her, men det er ingen som er interessert, eller så forsvinner det blandt andre ting (f.eks. mopeder og rullemaling), da lagde jeg meg heller en ny hjemmeside. Er ikke det lov da?

(Det er heller ikke nødvendig å ha offroadere til å holde liv i siden vår, det er bilbyggere som skal holde liv i den, og hvis ingen andre vil skal jeg nok klare det selv.)

#6 Bronx

Bronx

    Grand offroader

  • Medlem
  • PipPipPipPip
  • 743 Innlegg:

Posted 01 January 2005 - 00:00

Enig med Blom og Solli!

GO MAD-RUN CRAZY

#7 RockStar

RockStar

    RockCrawler & TinBender

  • Supermedlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3789 Innlegg:

Posted 01 January 2005 - 00:00

Hva med å lage kjøp&salg, teknisk/mekking osv under moped og snøskutermappene også, så slipper vi denne irriterende mixen?
Jeg mener også at enkelte redaktører må skjerpe seg, det er for mye urelatert stoff som slipper igjennom.

De nye garasjesidene er helt ok, det er bare overgangen som ble stor for mange.
Nå slipper man fx å bla gjennom 80-100 sider for å finne bilder.

Stor takk til A&A dere har tilført offroaden noe stort ved å samle landet gjennom Offroad.no:D
Men nå når offroadmiljøet har blitt så stort trenger vi IKKE å blande inn mopeder, skutere osv.

Pål Blesvik
Xtremist


Tlf: 91531373 / 37156147
offroad@c2i.net
www.3D-RACING.cjb.net

PUT UP or SHUT UP! cool.gif

#8 EvoMan

EvoMan

    PajeroTeam

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6501 Innlegg:

Posted 01 January 2005 - 00:00

Godt Nytt år !!

personlig synes jeg de nye garasje sidene er MYE bedre en de gammle, bare en ble vant til de... ting har blitt så mye lettere å finne frem i som Pål nevner....
Hadde bare folk gitt de en litt bedre velkomst og prøvd det ut litt mer så er jeg sikker på at 90prosent ville synes de nye sidene er mye bedre å bruke og veldig mye mere oversiktlig..også vidt jeg har skjønnt så er disse stadig under kniven for forberedelser.. de trenger vår hjelp til å lage de slik vi vil ha dem

når det gjelder ATV/SNØSCOOTERE/CROSS/ENDURO.. så syns jeg det personlig var veldig fint at kom med... vi trenger ikke noe eget salg og kjøp syns jeg da..jeg kan godt bruke selve ATV forumet til kjøp og salg..funker fint for meg det ihvertfall... MEN noen dager senere etter at "det nye forumet" kom til så ble det opprettet et eget ATV forum som jeg håper mange vil benytte seg av..det ligger her http://www.atvforumet.com/index.php og dt er et eget snøscooter forum på nett også.. det ligger her http://www.scooterno...hpBB2/index.php ... så de mulighetene vi ikke hadde før har plutselig dukket opp.. jeg vil ikke at offroad.no skal gjøre om på dette, men for dere som ikke liker at vi offroadere har mere morro å gjøre i fritiden vår så kan det hende disse sidene ikke blir mest brukt da siden det finnes en del fine sider ute på nett

Stor takk til A&A dere har tilført offroaden noe stort ved å samle landet gjennom Offroad.no




Hva skjer`a?...Doffen har daua
MhcG2c

#9 Jeepir

Jeepir

    4x4-Høvding

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3070 Innlegg:

Posted 01 January 2005 - 00:00

Helt ok å mene at det ikke var tanken bak at det skulle bli en ny debatt om saken, men når en poster et innlegg blir det jo fort duket for en debatt i mer eller mindre skala.. Jeg må si meg enig og uenig ang. dette med garasje sidene, fordi det i bunn og grunn er bare og brette opp armene og lage en ny, og en har jo faktisk muligheten til å få garasjen akkurat sånn en vil ha det, dette gikk ikke med de gammle konseptet, da måtte en jo ringe eller sende PM til en av Redaktørene for å få gjort en opprydding, nå får en gjort det selv.. Når noen har flere sider dvs. over 100 skjønner jeg at dette er ingen enkel sak, kanskje burde det ha hvert gjort en midlertidig løsning som til sa at evt. bildene ble flyttet over til den nye type Garasjer, så "forfatter" slapp det store dykket i arkivet eller noe i den rettningen der.. Når det gjelder ordet utvanning, som tydelig omhandler Motorsykkeler og ATV og ikke minst Snøscooter mener jeg at de på lik linje med det andre har livets rett her på Offroad.no selv om jeg ikke har hverken ATV eller Snøscooter selv.. Så lenge det er et "kjøretøy" som ikke nødvendigvis går på asfalt burde de være velkommen så absolutt. Og er man ikke interissert i de tre kategoriene er det vel ingen som tvinger en til å se der, man er ikke nødt dersom en ikke ønsker dette, tror jeg. For meg virker det som om at det er langt lettere og klage enn å prøve og se det positive i ting, jeg lurer litt på hvor mange er det som ville ha klaget på en "del" de fikk gratis som viste seg kanskje og ikke passe akkurat der den burde, husk en fikk den tross alt gratis. Vel jeg vet at det nå er lagt opp til en liten donasjon ang. de nye Garasjene, men dette er vel rimelig frivillig dette også, men jeg tror jo uansett at dette går til en helt ok sak, nemlig Offroad.no. Det at velkjente og profilerte går over til en "konkurerende" side er vel noe som kan skje, uansett. Men at dette blir gjort i en "protest" for at ting går litt på tværs av det en mener blir jo litt pussig, fordi skulle Offroad.no møtt alle ønskene hadde det nok ikke hvert enkelt for den ene eller andre, fordi da kunne en ha risikert at en ting var helt ok den ene dagen og vesentlig feil den andre dagen mm..
Helt personlig mener jeg at A&A m/ Redaktører har gjort en særdeles bra innsatts for å få Offroad.no til det det er i dag, det blir spennende å se hva 2005 vil bringe med seg, et riktig Godt Nytt År til Alle, også de som evt. benytter seg av andre web-sider.. smile.gif

En meget kjent fotograf: M. Krogvoll sa at det handler om å ta og gi, det er så sant som det er sagt.. smile.gif




#10 Chevy-Sheriff

Chevy-Sheriff

    Out for Justice

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3129 Innlegg:

Posted 01 January 2005 - 00:00

Ett godt nytt offroadår til alle offroadere enten de kjører på to fire seks eller åtte hjul, og de med belter med!

Jeg synes IKKE dette emnet skal bli en fortsettelse av garasje diskusjonene. Den er utdebatert, og nedlagt, og jeg synes det er unødvendig å ta det opp på nytt.
Om denne debatten dreier inn kun på det sporet blir emnet låst.



Når det gjelder ATV/Scooter/enduro er dette et kjærkomment tillegg i kategorien OFFROAD.
Offroad.no er et forum for folk med offroad lidenskap i blodet, og om denne sport utøves på to eller fire hjul, eller med belter, må da være ett flott tilskudd på offroad-stammen.
Jeg har personlig ikke noe forhold verken til snøscooter, ATV eller MC og er skjelden inne på disse sidene. Men jeg respekterer at andre har disse interessene og irriterer meg ikke over at de har fått ett eget forum. Snarere tvert imot - det gleder meg.

Offroad.no er ett forum som bør dekke BREDDEN i offroad kategorien.

Vi kan ikke bare være ett talsrør for biltrail-sporten og dens folk, vi skal det også, men må samtidig tenke på rekrutering til offroad sporten. Det gjøres ved å åpne horisonten og tenke litt nytt - få innspill fra andre som liker å bruke terrenget slik vi gjør.

Jeg sier meg samtidig enig i at endel gode tekniske spørsmål drukner i alt fra rullemaling til flykræsj......
Dette har faktisk vært et problem lenge.
Mitt ønske er at det blir skilt ut en såkalt "hardcore" offroad seksjon, hvor tekniske spørsmål kan bli stillt uten å drukne i "antall bolter i felg" spørsmål.
Jeg vil anbefalle å ta en titt på Pirate forumet. De har en "newbie" seksjon, der enkle spørsmål kan stilles. Dermed drukner ikke de gode tekniske emnene.

Amund, som har vært en stor resurs for redaktørgjengen på Offroad.no, har valgt å begynne sitt eget nettsted. Jeg har stor respekt for det han har oppnådd med sin nye side.
Amunds side har tatt for seg bilbygging av alle typer biler, ikke bare offroadere.
Siden synes i nåværende form meget lik offroad.no, og garsjesidene der skal ikke være i sin nåværende form, iflg Amund.

Jeg håper at Offroad.no blir stedet der det postes bilder av offroadkjøretøy i offroadsammenheng, som biltrail, Formula, treffbilder, ect.
Det er på denne siden slikt hører hjemme.

Mvh. Trond Lørenskogen
Redaktør

#11 Zuki

Zuki

    Skogens Konge

  • Supermedlem
  • PipPipPipPipPip
  • 1858 Innlegg:

Posted 01 January 2005 - 00:00

Jeg vi faktisk først rette en ekstra nyttårshilsen til de som legger ned enorme mengder fritid i dette, de to Anders'ene. Vi er en stor gjeng som bruker forumet som vårt andre hjem, og har et litt merkelig personlig forhold til denne siden. At det blir en "mini-krig" av og til er vel nesten ikke til å unngå?

På den andre siden er det jo vi som bruker forumet som hele greia baseres på. Når vi ser på oppdateringslista i de nye garasjesidene, så er det jo nå mindre aktivitet på en hel måned enn det var på en dag i de gamle. Det MÅ jo bety noe?

Det er helt naturlig for administratorene å tenke utvikling av forumet, men det man må være klar over er at slikt også har store konsekvenser, både positive og negative. Det er fullt mulig å tiltrekke seg nye brukere med et atv, scooter og faen-vet-hva-forum , men med denne utvanningen vil dere garantert miste interesse fra mange av gamlegutta. Da mener jeg de som har vært med siden starten og kjenner hver skrue på mang en bil, og som er til stor inspirasjon for oss andre uansett hvilket nivå vi bygger og kjører på. Så det gjelder å begynne litt oftere i den rette enden, dvs først tenke på hva man vil at det skal utvikle seg til, og deretter tenke på hva man skal endre. Det er litt for risky, slik jeg ser det, å bare eksperimentere i vei og se hva som skjer. Mange brenner selvfølgelig etter å vise frem de andre hobbyene sine, men er det naturlig å gjøre det her? Skal det at en ting kan drasses ut i skogen være et gyldig nok argument for at det skal kunne legges ut her? Skal vi bare lukke øynene for garasjestatistikkens klokkeklare tale, til fordel for de som skriver høyt hvor fornøyde de er?

Jeg håper dere fortsetter den fantastiske innsatsen, for det er en fantastisk innsats som legges ned her selv om ikke alt i alles øyne er til det beste. Håper også at dere har en plan til grunn for avgjørelsene, en plan for hva dere ønsker forumet skal være. Forandringene skjer nemlig fort, og er en direkte konsekvens av valg som blir tatt...

Godt nytt offroad-år!

Kopi av melding:
Om denne debatten dreier inn kun på det sporet blir emnet låst.

Låsing av vanskelige emner hører jo til tradisjonene, så hvorfor ikke?? biggrin.gif:D:D

#12 Modifisert 4Runner

Modifisert 4Runner

    Grand offroader

  • Medlem
  • PipPipPipPip
  • 876 Innlegg:

Posted 01 January 2005 - 00:00

sjønner ikke problemet med at skuter og atver er på forumet.. hvorfor så mye i mot d?? d er jo bare å IKKE lese d.. ta Blom foreksempel, han er jo veldig klar i sin tale,, dette forumet skal KUN ommhandle 4x4 biler, mener nu han, men vem er d som har en 6000l tank til salgs, hva i f### har d med offroad??????????????? ja han sier at du kan ha vann i den for å vaske bilen med.. hallo? syns d er en smule dobbel moral her.. sorry BLOM, er ikke meningen å henge dæi ut på denne måten, men syns d var et godt eksempel..biggrin.gif

Kjell Ivar Knutsen
Alta

#13 RockStar

RockStar

    RockCrawler & TinBender

  • Supermedlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3789 Innlegg:

Posted 01 January 2005 - 00:00

En nyttig ting med kjøp & salg hadde vært å dele det opp i kategorier.
Hadde det fx vært en egen kategori for dekk/felg hadde det hele vært mye mer oversiktlig.
Bare på de 3 første sidene av "deler selges" ligger det 15 annonser med dekk og felg!!
Egen kategori for dette hadde gledet både kjøper og selger.
Ta en titt på denne: http://www.pirate4x4...display.php?f=4

Pål Blesvik
Xtremist


Tlf: 91531373 / 37156147
offroad@c2i.net
www.3D-RACING.cjb.net

PUT UP or SHUT UP! cool.gif

#14 Tore M

Tore M

    Skogens Konge

  • Medlem
  • PipPipPipPipPip
  • 1104 Innlegg:

Posted 01 January 2005 - 00:00

Kopi av melding:
En nyttig ting med kjøp & salg hadde vært å dele det opp i kategorier.
Hadde det fx vært en egen kategori for dekk/felg hadde det hele vært mye mer oversiktlig.
Bare på de 3 første sidene av "deler selges" ligger det 15 annonser med dekk og felg!!
Egen kategori for dette hadde gledet både kjøper og selger.
Ta en titt på denne: http://www.pirate4x4...display.php?f=4


Opprinnelig postet av Pål



kjempeide, dette så faktisk veldig oversiktlig ut smile.gif

Garasje: http://www.offroad.n...=ShowID&id=1417
user posted image

- '95 Explorer
- '78 Blazer K5

#15 Herman

Herman

    Grand offroader

  • Medlem
  • PipPipPipPip
  • 840 Innlegg:

Posted 03 January 2005 - 00:00

Got nyt år. Savner fortsat de gamle garasjene:angry:

HJL
user posted image