Gå til innhold



Foto

Rustbeskyttelse/owatrol


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 clubcab

clubcab

    Offroader

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 189 Innlegg:

Posted 17 October 2005 - 23:00

Jeg har en 1997 Dodge ram 2500. Den er understellsbehandlet en gang før min tid, og har veldig lite rust. Jeg ville allikevel sørge for at ikke rusta får tak, og undersøkte forskjellige muligheter. Etter mye undersøkelser (bl.a. på dette forumet) endte jeg på owatrol, men kunne like gjerne brukt linolje. Jeg brukte en liten kompressor og biltemas sprøyte. Det fungerte helt utmerket, men til de som har tenkt å gjøre det samme, har jeg følgende erfaringer:

Det føyker noe helt j...li. Det anbefales ikke å gjøre dette i nabolaget. Jeg måtte dekke til hele bilen med en presenning, men da var det ikke til å få sett noe under. Hvis du må stå inne, eller ikke har kompressor, kan du bruke en sprøytekanne (til blomster etc), men kjøp flere stykker da de går i stykker etterhvert. Det er best hvis du kan stå ute med en kompressor en plass hvor det ikke gjør noe om det føyker.

Owatrol kryper (oså oppover), spesielt hvis bilen er møkkete. Herdet owatrol er vanskelig å få av lakk, glass, gummi etc. det lønner seg å ha nyvasket bil. Har du fått owatrol på steder det ikke skal være, fjernes det med rødsprit. Jeg løste problemet med å smøre inn hele bilen/flater som ikke skulle ha owatrol på seg, med matolje. På den måten behøvde jeg ikke ta så mye hensyn, og kunne "spyle vilt". Etter spylingen med owatrol vasket jeg bilen grundig.

Jeg sprøytet owatrol i kanalene, men i dørene bruker jeg Biltemas tynne olje. Det er fordi jeg ikke vil ha en olje som herder innimellom vindusmekanisme etc. Det samme i motorrom, under/inni panser etc.

Nå gjenstår det å se hvor bra det blir, men jeg har godt håp om at dette er riktig behandling. Dette er basert bl.a. på at jeg for en del år siden gjorde det samme på en Mazda picp-up som hadde noe rust under. etter spyling med owatrol kjørte jeg i flere år på salta veier uten at jeg kunne se at det ble noe mer rust.

Jeg tror dette er en bra behandling og jeg sparte mer enn 5000,- i forhold til tectylisering