Gå til innhold



Foto

Landrover/Rangerover erfaringer?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
50 replies to this topic

#41 T.L

T.L

    Offroader

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 434 Innlegg:

Posted 02 November 2003 - 00:00

Halloen.
Her finner du masse info om disse bilene : http://landrovernorway.com/LRforum.htm

Et bra Land Rover forum.

Terje [url="http://www.offroad.no/?Page=Rig&Mode=View?RID=239"]http://www.offroad.no/?Page=Rig&Mode=View?RID=239

#42 Henning

Henning

    Grunnlegger Harstad Offroaders

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4712 Innlegg:

Posted 02 November 2003 - 00:00

[quote]
Siste rover`n jeg hadde var 83 RR med oppskremt V8 ca 200 hk, den gikk på blandet kjøring : 1,46 l/m, på langkjøring gikk den på 1,31 l/m uten at jeg var spesielt opptatt av lett pedal. Når demolition man sier at varmeapparatet er ok i nyere seriebiler, tror jeg det er defendere han mener <img src=icon_smile_question.gif border=0 align=middle>, min erfaring med seriebiler er at varmeapparatet suger på både 88" og 109".

Disponerte faderns 85 RR med 8er og automat i et års tid den fikk jeg ikke under 2 liter på blandet kjøring uansett hva jeg gjorde.

Før RR`n hadde fadern en 83 109 med 6 er, den hadde rimelig bra varmeapp. men men Rover har helt sikkert rett i at det ikke er bra da jeg kun har erfaring med den bilen.

Har en kompis som er Anglofil han har bla. er tidlig serie 2 <img src=icon_smile_cool.gif border=0 align=middle> Han har en RR med orginal WM diesel 2,4 TD. Den går bedre enn forgasser 8ern, bruker mindre suppe og han er kanon fornøyd, har ikke vært mer plaget med denne motoren heller.

Btw jeg mener ikke Defender når jeg sier Seriebiler <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Blir irritert av at folk avertererer Ex mill og kaller de for Defender. Folk fortjener ikke en Landy hvis de ikke vet hva de har <img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle>

PS Denne her hadde vært en kanon objekt http://www.autodb.no...il.pl?nr=339260


Pynt e for homsa å småpie!

#43 Mad Max

Mad Max

    4x4-Høvding

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3468 Innlegg:

Posted 02 November 2003 - 00:00

<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>Sitat:<hr height=1 noshade id=quote>
Deler får du hos Erik Winther Sørensen.

<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

He he he får du gamle far på telefonen så beregn god tid..

Tron Rui 91846960
<img src="http://www.offroad.no/snitz/uploaded/mad max/TEXAS1.GIF" border=0>NO GUTZ NO GLORY !!!

http://www.offroad.n...page=1&ARCHIVE=

#44 Rover

Rover

    Offroader

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 305 Innlegg:

Posted 02 November 2003 - 00:00

Siste rover`n jeg hadde var 83 RR med oppskremt V8 ca 200 hk, den gikk på blandet kjøring : 1,46 l/m, på langkjøring gikk den på 1,31 l/m uten at jeg var spesielt opptatt av lett pedal. Når demolition man sier at varmeapparatet er ok i nyere seriebiler, tror jeg det er defendere han mener <img src=icon_smile_question.gif border=0 align=middle>, min erfaring med seriebiler er at varmeapparatet suger på både 88" og 109".

Eksmilitæren ble leveret med Webasto kupevarmer fra forsvaret. Disse er også avhengig av service- hvilket i stor grad ikke er gjort - Colberg&Caspary er importør og har både deler og papirer på denne modellen. Deler får du hos Erik Winther Sørensen, offroadbutikken, og upgrade your land rover, de to siste er nettbutikker (har ikke linkene tilgjenlig) EWS holder til i lier rett utenfor asker, driver med postordre og disksalg. Har handlet mye over disk hos EWS og endel over tlf hos Angus på Offroad butikken, Martin på upgrade your landrover har jeg ikke handlet hos men han sitter på noen ok agenturer, så hvis det blir seriebil bør du sjekke ut siden hans. Annet av interesse kan være et lite obs på Eks mil vogna, det er allrigthe biler, som regel god vedlikeholdte fra Forsvaret (første firmabilen var en sånn)men med endel spesielle trekk som det er viktig å tenke på. De er i utgangspunktet spesifisert som 1 tons trucks FFR, ikke som vanlig LR : dvs omdrevet gearkasse, 24 volt (radiomonteringsutstyr), 9,00X16" hjul.

Dette betyr at biler som har orginal gearkasse ikke i utganspunktet lar seg plage opp i mer mellom 60 og 70 km/t, 24 volt anlegget gjør at du trenger en converter for å drifte evnt. 12 voltsutrustning (du trenger ikke stereo i disse bilene), hjulbuene er tilpasset de store dekka, mens bilen med overveiende sannsynlighet går på 7.50X16 dekk.

Jeg kjørte orginal eksmil som eneste bilen i bortimot et år uten at det plaget meg nevneverdig,ting tok bare litt lengre tid - jobbet i sentrum og hadde et snittforbruk på bykjøring på 1,7 l/m, men det var bykjøring i verste potens, arbeidsted på grunerløkka og ras fra lyskryss til lyskryss, på langkjøring gikk den rundt 1,45. Den var heller ikke spesielt rusten.

Når det gjelder RR er det bare en deilig bil å kjøre, men har også sine spesialiteter så som rust omtrent hvor det skal være, her MÅ du være nøye for å få tak i et strøkent eks og du vil da antagelilg overta en annen gubbes surna prosjekt (erfaringen tilsier det, hvoesaklig bitter).

Prisene på classices (70-96?) har tryna noe ettertrykklig, så du burde kunne få et relativt strøkent eks for mellom 50-75 tusen, seint 80 tidlig 90 med 3,9l innsprutsmotor 5 trinnskasse osv.

3,5L har et kamproblem, kammen slites ut på omtrent 100- 120 tusen km, på omtrent samme km bør du også skifte topp-pakninger hvis de er av metalltypen, da bytter du selvfølglig til komposittpakninger, stapp også inn en piper kam når du først roter rundt nedi der..( been there - done that, actually got the t-shirt to prove it) da blir det mrsmt..<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

Frem til seint i modellåret 85 var RR karosseriet hovedsaklig skrudd sammen, dette gjør det enkelt å skru også karossdeler, husker jeg rett er det omtrent 40 cm med sveis på karosseriet på de tidligere utgavene..<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>, andre ting tatt helt på sparket: kjølesystemet må være på topp - aluminiums motor og varmgang er usedvanlig lite hensikstmessig <img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle>, innertaket henger garantert hvis det ikke er bytta, hvis det ikke henger begynner det med det når du kjører hjemover etter å ha kjøpt bilen. RR er en liten bil uansett om den ser stor ut på utsiden. Det elektriske systemet er fra lucas - prince of darkness. Uansett bilene har sjarm og humor i massevis, har vel aldri vært så avslappet i trafikken som når jeg kjørte eksmil eller så frustret som når eksmilen ikke ville starte, 30 minutter etter startet den uten at jeg hadde gjort noe som helst..

OBS OBS Vær spesielt merksam på RR konverteringer, gammel ramme nytt karosseri, slike konverteringer SKAL ha stempel i vognkortet, hvis ikke risikerer du å få frest hemmoroidene din av biltilsynet og tull og utgiftsdirektoratet hvis det blir oppdaget. OBS OBS

Et litt springende inlegg, men forhåpentligvis noe av interesse her svarer gjerne hvis du har mer konkrete spørsmål <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

MVH
JensM

Suburban 88

Kast en stein for fred.

#45 Henning

Henning

    Grunnlegger Harstad Offroaders

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4712 Innlegg:

Posted 01 November 2003 - 00:00

Deler er sinnsykt lett å få tak i,billige er de også. Masse stæsj finnes til disse bilene. Bensinforbruket er greit på 4 syl bensin motoren som finnes i 88 å 109 (serie biler) og efi motoren i Range Rover, hold deg langt unna forgasser 8ern i Stage one (109 m 8er) og i Range Rover,og enda lengre unna 6ern i 109. Dieseln er grei hvis du har godtid, og ikke skal kjøre i bakker eller trekke ting :-)

Ellers er 8ern og 4ern gode enklemotorer både med hensyn til driftsikkerhet og oppbygging.

Drifverket er sterkt både på serie og Range Rover

Range Rover har bra varmeapp. blir god varme etter kort tid, helt greit varme app. på nyere serie biler. Vet ikke hvordan dette er på gamlere seriebiler, da spes i exmill som det finnes en bråte av på markedet.

Seriebilenes største svakhet er rust i ramma,og da spesielt den bakre delen....


Pynt e for homsa å småpie!

Endret av - Demolition man on 01 nov 2003 18:49:48

#46 Blom

Blom

    Fullstendig uautorisert terrengbilbygger

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3571 Innlegg:

Posted 29 November 2003 - 00:00

Please send me an email, mr. Ibell <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

mail@mb.no

Blom
1990 Hilux X-cab
- 4"Procomp, 33x12,5x15 Procomp MT, skjermbreddere, Warn X8000i på egenprod. multi mounts
- Locker på vei...

#47 GRS

GRS

    Offroad-wannabe

  • Medlem
  • PipPip
  • 71 Innlegg:

Posted 22 November 2003 - 00:00

Mange som er negative til kjøreegenskapene på vei for Defender. Jeg har prøvekjørt den hos Frydenbø i Bergen og synes den fungerte veldig bra. Man måtte selvsagt omtstille seg litt. Minte meg om mine gamle G-Wagen. Bilen har virkelig sjel ! Blir nok en slik når pengene begynner å strømme på ! <img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>

Geir S

#48 ibell

ibell

    Nytt medlem

  • Medlem
  • Pip
  • 12 Innlegg:

Posted 28 November 2003 - 00:00

Jeg har klart å få tak i de 3 siste som har stått som overliggere, nye i boksen siden 1984.
Very interesting! Care to sell one? I want, I want.......!
Excuse the English, I can read and speak Norwegian, but don't trust myself with writing........
Iain

3.5V8 Land-Rover, 190hk.

#49 Blom

Blom

    Fullstendig uautorisert terrengbilbygger

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3571 Innlegg:

Posted 12 November 2003 - 00:00

Helt riktig Håvard !
Er medlem i NLRK jeg, fordi jeg synes LR er en skikkelig "stilig" bil med masse sjarm, på linje med Jeep CJ typene og endel andre biler.
Også kanskje riktig som du sier at det finnes et hav av deler til dem, kanskje mer enn hva jeg har sett til andre biler på samme alder.

Men, jeg kjører Hilux til dagen fordi jeg er litt for redd å stå alene med en bil som ikke vil gå, men som hobbykjøretøy ?

Kan jo også nevne at vi her i Norge har produsert utstyr til LR 101FC... I perioden 1972 til 1984 ble det produsert 789 stk vinsjer av type HMV Nokken R1B der adresse var Solihull i England.
Jeg har klart å få tak i de 3 siste som har stått som overliggere, nye i boksen siden 1984. Disse har trommel for totalt 65 meter 3/8" wire, må kjøres inn og ut, justerbar clutch, men fabrikkinstillingene var satt til 1800 kilo, men kunne justeres opp til over det dobbelte (men da dro de istykker bilene)
Mekanisk på eget kraftuttak slik at det vanlige kraftuttaket var ledig til drift på tilhengerhjulene...

<img src="http://www.offroad.no/snitz/uploaded/blom/PB090227.JPG" border=0>

Wire går over de 2 små hjulene i toppen, enten forfra eller bakfra (valgfritt) så ned på de små hjulene lengre nede der selve trekket kommer (Capstan type) og så etterpå til oppsamlingstrommelen.
Vinsjen monteres ut fra Transferkasse under bilen. laveste punkt er som laveste punkt på transferkasse.



Blom
1990 Hilux X-cab
- 4"Procomp, 33x12,5x15 Procomp MT, skjermbreddere, Warn X8000i på egenprod. multi mounts
- Locker på vei...

Endret av - blom on 12 nov 2003 08:44:38

#50 Blom

Blom

    Fullstendig uautorisert terrengbilbygger

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3571 Innlegg:

Posted 12 November 2003 - 00:00

Enda en tegning...

<img src="http://www.offroad.no/snitz/uploaded/blom/um3.jpg" border=0>

Blom
1990 Hilux X-cab
- 4"Procomp, 33x12,5x15 Procomp MT, skjermbreddere, Warn X8000i på egenprod. multi mounts
- Locker på vei...

#51 håvard

håvard

    Grand offroader

  • Medlem
  • PipPipPipPip
  • 925 Innlegg:

Posted 11 November 2003 - 00:00

jeg er har jo blitt ekspert på å terge på meg folk etterhvert. mer eller mindre ufrivillig kanskje, men uansett.

hvis du lurer på driftsikkerhet og holdbarhet på landrover. så er det bare å følge denne linken : http://www.lrforum.com/forum/
les og du vil finne ut at LR ligaen selv mener at LR egentlig er no ordentlig drit med masse sjarm. men du må les mye, da vil det komme frem at de som har mest peiling på LR deler dette synspunktet.

MEN. driftsikkerhet er ikke alt. går utifra at du ikke skal til afrika med 4x4'en din, men du skal vel ha en hobby bil. da er landrover helt perfekt. overflod av deler og utrolig stort miljø, de ser kule ut og du slipper å sveise rust på karosseriet <img src=icon_smile.gif border=0 align=middle> (ihvertfall nesten) ifølge eierne så er det også blitt påvist sjel i enkelte modeller<img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>. jeg har en litt annen oppfatning av hva som er sjel, men det er vel en individuell ting. jo og så trenger du aldri å være redd for å slippe opp for arbeid, det er alltid noe som må fikses.

hadde jeg hatt overflod med penger og alt for mange landcruisere så er ikke landrover den siste bilen jeg hadde kjøpt meg, men av helt andre grunner enn landcruiser.

men hvis det er slik at du skal til afrika, så hadde jeg nok heller gått for noe som var litt mer tilpasset arbeidsoppgaven : http://www.lc78.toyo...4,12-28,00.html




håvard : BJ42

Endret av - håvard on 11 nov 2003 22:22:10