Er det noen her som har en 2003-2004 RAM 2500 med 20" Enkei hjul der det står påført i vognkortet? Hadde vert greit å bruke til referanse for å få mitt lokale Biltilsyn til å påføre det.
Det ble levert en drøss biler i sin tid med desse hjula og 305/50-20 eller 305/55-20, så noen må da ha det påført i vognkortet....?
Denne har slike hjul som standard, men som du ser av kjøretøyopplysningene på vegvesen.no, så er ikke denne registrert som noen dodge, men en "Multivan". Vet ikke om det har noen betydning for deg.
Har hørt om det. Kan vel ikke bytte farge på felgene en gang hvis bilen er tatt inn under den paragrafen. På de bilene er det vel ikke snakk om å få godkjent noe som helst, er det vel?
Bilen er ikke §1.15-bil, og står oppført med 265/70-17 i vognkortet. Bilen ble godkjent "under tvil" med sommerhjula ifjor (305/50-20). Skulle vel bli en differanse på 1,3%.
Problemet er vel Enkei-felgene som bygger ut sporvidden endel i forhold til originalen.
Uansett mente lastebilverkstedet som kontrollerte den at alternative hjuldimensjoner skal stå oppført under "merknader" i vognkort.
Så alle dere der ute med RAM 2500/3500 som ble leverte nye i Norge med Enkei-felger; er det ingen som har det oppført i vognkortet??
305/50R20 har som du sier bare 1,3% lengere rulleomkrets enn 265/70R17 så det skal være godt innafor lovlig dekkdimensjon.
Når det gjelder sporvidde kan man endre 15mm per aksel. Dvs i praksis at man kan endre innpress med 7,5mm per felg uten noen spesiell godkjenning. Pleier vel egentlig sjelden å få noe pes med "feil" innpress så lenge hjula ikke stikker på utsia av skjermkantene, men hvis Enkei felgsa har en del lavere innpress enn hva som står trykket i vognkortet kan de faktisk være vrange. Tok de av hjulet for å sjekke innpresset på felgen?
Hva er innpresset trykket i vognkortet?
Hva er innpresset trykket på baksiden av felgen? (Står gjerne merket med ET)
En annen ting er at bæreevnen i dekket og felgen skal være nok. Hvordan man kjekker om felgen er godkjent vet jeg ikke, men dekket skal hvertfall ha lik eller bedre Last Index enn det som står i vognkortet.
Man kan fritt forandre innpresset uten at det går utover sporvidden om man forandrer felgbredden, bare sporvidden ikke økes mer enn totalt 15mm. Dette fordi innpresset blir forandret så fort felgbredden økes.
Jeg ville hørt med biltilsynet, altså, ikke søkt, bare en uformell prat, om dimensjonen kan innføres i vognkortet fordi det gir (over)ivrige kontrolører rykninger under pkk.
15.01.2014, 22:30 (Dette innlegget blei sist endra: 15.01.2014, 22:32 av HardKåre.)
Innpresset er det samme om felgen blir breiere, da innpresset tar utgangspunktet i senter av felgen uansett hvor brei den er. Det er backspace som endres, dvs dybden fra anleggsflaten til bakkant av felgen.
Men du har uansett lov til å endre dekkdiameteren med +-5% uten å skrive noe som helst i vognkortet.
Eneste som gjelder på bredden er hat HELE dekket skal være under skjerm rett frem, og det skal ikke ta i noen plasser under pendel og sving.
Sent from my iPhone using [url="http://tapatalk.com/m?id=1"]Tapatalk[/url]
If it ain't broken, you haven't been looking good enough!