Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
'96 Suburban, fra 3-seter til personbil, nakkestøtter + belter ?
#1
Har en Suburban 3 seter C1 bil jeg ønsker å sette inn baksetet som fulgte med. Dette setet manglet nakkestøtter, ser at på tidligere kombinert biler er selve nakkestøttene montert i skilleveggen bak setet, og ikke i selve seteryggen, disse nakkestøttene passer ei heller i hullene i seteryggen, lurer på om noen vet hvor de orginale kan ha havnet, var det noe Bergheim fjernet i sin tid, hvem kan i så fall nå være i besittelse av de orginale ?

 

Tok en telefon til Biltilsynet angående hva som måtte gjøres i forbindelse med omklassing til personbil, i følge han jeg pratet med måtte stort sett alle beltene byttes ut, dette stemmer ikke med tidligere informasjon jeg har fått, noen som har vært borti dette og om det faktisk stemmer ?

Svar
#2
http://www.bakseter.no/


Hør med dem, mulig de kan skaffe nakkestøtter.


Sikkerhetsbelter må ha tag, og være CE merket.

Loyds industrier i Fredrikstad vet jeg har hatt sikretsbelter, får ta en telefon og høre om de har og pris. Smile
Svar
#3
Nei, de MÅ ikke være CE merket. Fmvss, altså den amerikanske godkjenningen er godtatt som annen godkjenning. Har du leslige tas der du kan se bokstavene Fmvss, skal det bli godtatt. Det står og i lovverket. Samme gjelder sae / dot merking på lys osv.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Beklager min Avatar, det er bare slik jeg ikke ser ut! :-)


Jeg spilte i korps en stund. Der spilte jeg bajas bedre enn de fleste!
Svar
#4
Takk, skal sjekke opp dette.

Svar
#5
Fra lovdata: 


Forskrift om tekniske krav og godkjenning av kjøretøy, deler og utstyr (kjøretøyforskriften)


Kap. 16. Bilbelter/sikkerhetsbelter/merking

§ 16-5.Alternativ standard

1. Adgangen til førstegangsregistrering av bil med bilbelter etter alternativ standard gjelder ikke for bil gruppe M1.

2. Ved typegodkjenning og enkeltgodkjenning kan, på sitteplasser der denne forskrift krever E- eller e-godkjente bilbelter og festepunkter, alternativt godtas belter og fester godkjent etter FMVSS (Federal Motor Vehicle Safety Standards) 209 og 210. Beltene skal være av type som fastsatt i denne forskrift, og det er videre en forutsetning at beltene har dobbel låsemekanisme, dvs. at de låses både ved g-påvirkning på rullen og ved raskt uttrekk.

Det trenger ikke stå 209 og 210. Står det FMVSS er det dekkende. Vet kontrollører har argumentert dette, men siffrene står aldri så de har ikke rett der.
Beklager min Avatar, det er bare slik jeg ikke ser ut! :-)


Jeg spilte i korps en stund. Der spilte jeg bajas bedre enn de fleste!
Svar
#6
Vil dette også bety at om beltene er merket FMVSS så har dem altså samtidig dobbel-låsemekanisme eller kan man ikke se dette ut fra merkingen i det hele tatt ?

Svar


Gå til forum:


Bruker(e) som leser denne tråden: 1 Gjest(er)