Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kristiansand Offroad Klubb - Evjemoen kjørefelt
#20
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">Kopi av melding:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Hørtes veldig bra ut. en kompis lurte på om man må ha lappen for og kjøre ? på område.

<i><div align="right">Opprinnelig postet av offroad king</div id="right"></i>
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Offesielt svar:
Hei!
Viser til din forespørsel på epost.

I henhold til "Forskrift om bruk av kjøretøy" §2-1 nr.1 i "Vegtrafikklovgivningen" er motorvogn registreringspliktig, dvs. at som hovedregel må alle biler være registrert uansett hvor de brukes. Vegtrafikklovens §1 gjelder for all trafikk med motorvogn. Det betyr derfor ingen ting om motorvogn brukes utenfor offentlig veg eller på privat veg. Bilene kan være registert enten på hvite skilt, anleggsskilt eller rallyskilt avhengige av bruken. Det finnes dog allikevel unntak og de er hjemlet i "Forskrift av 15.jan. 2001 nr.26 om motorsport på lukket bane eller annet avsperret område og om annen bruk av go-kart". I forskriftens "Kap.1 Motorsport" §1 gjelder denne bruk av motorvogn kun for organisert trenings- og konkurransekjøring på lukket bane eller annet avsperret område og kjøringen må kun skje i regi av og med medlemmer tilsluttet Norges Bilsportforbund eller Norges Motorsykkelforbund. I forskriftens §2 er omtalt hvilke løpstyper/kjøretøy som lovlig kan benyttes i motorsportsammenheng og det er kun følgende som er omtalt og tillatt brukt: Trial, Go-kart, Cross-kart, Motocross, Speedway, Roadracing, Beltemotorsykkel, Dragracing, Asfaltracing slagvolum maks 2000ccm, Bilcross. Disse kjøretøyene kan også brukes uregistrert når de oppfyller forskriftens krav til arrangementet.
Når det gjelder krav til førerkort, er det normalt de vanlige førerkortbestemmelser som gjelder også med hensyn til alderskrav. Dersom virksomheten drives i tråd med Motorsportforskriften, kan enkelte alderskrav fravikes, men forbundenes alders- og opplæringskrav er gjeldende. For Go-kart med slagvolum over 125ccm kreves førerkort kl. A eller B. For løpstyper/kjøretøy som ikke er omtalt i Motorsportforskriften, kreves førerkort for angjeldende førerkortklasse.

Håper denne informasjonen ga svar på dine spørsmål.

__________
GPS Fantom. Medlem 135 i Suzuki 4x4 Club Norway
Tlf 90123 748
Svar


Meldinger i denne tråden
[Ikke noe emne] - av Bergum - 16.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av thaugen - 16.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av offroad king - 16.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av Bergum - 16.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av offroad king - 16.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av offroad king - 16.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av Arild - 17.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av Tom A-G - 17.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av offroad king - 17.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av Tom A-G - 18.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av Wrangler94 - 18.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av marzuki - 18.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av Bergum - 18.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av Wrangler94 - 20.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av norwegian redneck - 20.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av thaugen - 20.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av Bergum - 22.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av Hauge - 24.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av Bergum - 24.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av Bergum - 28.08.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av Bergum - 03.09.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av Hauge - 05.09.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av Tommy - 05.09.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av Wrangler94 - 10.09.2006, 23:00
[Ikke noe emne] - av Hauge - 12.09.2006, 23:00

Gå til forum:


Bruker(e) som leser denne tråden: 1 Gjest(er)