30.05.2006, 23:00
Det som saken er at jeg har en Dodge Ram 1500 registrert som varebil, med 3 seter foran og baksetet fjernet. Setet i midten da er jo ganske smalt samt at spaken til transfer kassa er i veien for bena. Tenkte å sette et breiere sete i midten rett bak forsetene. Sjekket med tolvesenet om de hadde noe å si hvor i bilen de 3 setene var plasert, så lenge det var foran skilleveggen.. Fikk da til svar at det var bare å sjekke med en trafikk stasjon om de tilot det.. Dette er svaret jeg fikk fra jessheim trafikk stasjon.:
Hei.
Det vises til din mail av 29.5. Du har ikke oppgitt noe reg. nr, men jeg antar at det gjelder XX XXXXX. Denne bilen er reg. etter kjøretøyforskriftens § 1-15. En endring av bilen betyr at den må framstilles for ny godkjenning og vil medføre at den i sin helhet må tilfredsstille øvrige krav i kjøretøyforskriften fullt ut. Dette må i så fall dokumenteres. Det er altså mulig å endre sitteinnretningene, men det medfører altså ny godkjenning av disse og øvrige krav ihht kjøretøyforskriften.
Må man ha dokumentasjon på at det går an å ha et sete i midten da? Eller klarer de å se at det sitter fast selv?
Hei.
Det vises til din mail av 29.5. Du har ikke oppgitt noe reg. nr, men jeg antar at det gjelder XX XXXXX. Denne bilen er reg. etter kjøretøyforskriftens § 1-15. En endring av bilen betyr at den må framstilles for ny godkjenning og vil medføre at den i sin helhet må tilfredsstille øvrige krav i kjøretøyforskriften fullt ut. Dette må i så fall dokumenteres. Det er altså mulig å endre sitteinnretningene, men det medfører altså ny godkjenning av disse og øvrige krav ihht kjøretøyforskriften.
Må man ha dokumentasjon på at det går an å ha et sete i midten da? Eller klarer de å se at det sitter fast selv?

