05.03.2008, 22:42
Følgende er hentet fra vegvesenet sine sider, og er ganske klare: ingen har lengere lov å kjøre moped uten gyldig førerkort. (http://www.vegvesen.no/cs/Satellite?c=Pa...InnholdMal)
"Fra 1. januar 2005 ble det innført krav om førerkort også for personer som tidligere har kjørt moped uten noen plikt til å medbringe bevis for førerrettigheten.
Ordningen omfatter personer som ikke har førerkort i noen annen klasse, som har fylt 20 år før 1. januar 2005 og som har nødvendig ferdighet, jfr. førerkortforskriften vedlegg 6 § 11. Førerrettigheten skal påføres et førerkort som klasse M 145 før den kan benyttes.
Personer som kommer inn under disse regler må følgelig ta kontakt med en trafikkstasjon for å få utstedt slikt førerkort etter at søkers vandel og helse er kontrollert. Helsekravene er de samme som for personbil."
"Fra 1. januar 2005 ble det innført krav om førerkort også for personer som tidligere har kjørt moped uten noen plikt til å medbringe bevis for førerrettigheten.
Ordningen omfatter personer som ikke har førerkort i noen annen klasse, som har fylt 20 år før 1. januar 2005 og som har nødvendig ferdighet, jfr. førerkortforskriften vedlegg 6 § 11. Førerrettigheten skal påføres et førerkort som klasse M 145 før den kan benyttes.
Personer som kommer inn under disse regler må følgelig ta kontakt med en trafikkstasjon for å få utstedt slikt førerkort etter at søkers vandel og helse er kontrollert. Helsekravene er de samme som for personbil."

