25.09.2009, 09:54
Litt for historie, Kjørte opp i 1993, kom akkurat etter dette med 7,5 tonn greian trødde i kraft.
Som emnet forteller....
Jo det e førr å PLAG folk som e intriseri i å få ting til.
Yderst litt oftopic, men det passa best i denne seksjon.
Var innom BT i dag for å forhøre hva jeg kunne kjøre på mitt BED1E sertivikat.
Var mest intrisert i dette D1E klassen, for i norsk lovdata står følgende:
§ 3-15. Førerett i klasse D1E
Førerett i klasse D1E gjelder for klasse BE og for vogntog bestående av motorvogn, som omfattes av § 3-10 første ledd nr. 1, og tilhenger hvor samlet tillatt totalvekt for vogntoget ikke overstiger 12.000 kg. Tilhengerens tillatte totalvekt må ikke overstige motorvognenes egenvekt med fører (75 kg). Tilhengeren tillates ikke brukt til transport av personer. 0 Endret ved forskrifter 12 mai 2004 nr. 740, 5 nov 2007 nr. 1210.
Så da kom dette spørsmålet mitt " hvist jeg kjøper en campingbil på 3600 kilo totalvekt, kan jeg kjøre denne da"?
Da kunne denne knehøna bak skranken meddele at det kan jeg ikke, hvist jeg ikke har C1..
Æ reiv masse kjæft å sporte om ikke ho såg galskapen i dette. Hær kan jeg dra ut å kjøre mini buss me tillhenger på 12 TONN, men ikke en campingbil med totalvekt på 3600... Dette ser vel du å at det e nå så ikke stemmer..
Campingbilen e kortere/ mindre osv osv...
"Ja det kan godt hende" va svaret..
NÆI nu pinadø blir æ lei av dette steikanes teite lov verket.
E det sånn at det skal vær på dette viset i dette mollbolandet......!!! [img]style_emoticons/<#EMO_DIR#>/mad.gif[/img]
For den sak skyld, Hær ligg siden fra lovdata hvist nån andre lura på noe. ------->LOVDATA
Som emnet forteller....
Jo det e førr å PLAG folk som e intriseri i å få ting til.
Yderst litt oftopic, men det passa best i denne seksjon.
Var innom BT i dag for å forhøre hva jeg kunne kjøre på mitt BED1E sertivikat.
Var mest intrisert i dette D1E klassen, for i norsk lovdata står følgende:
§ 3-15. Førerett i klasse D1E
Førerett i klasse D1E gjelder for klasse BE og for vogntog bestående av motorvogn, som omfattes av § 3-10 første ledd nr. 1, og tilhenger hvor samlet tillatt totalvekt for vogntoget ikke overstiger 12.000 kg. Tilhengerens tillatte totalvekt må ikke overstige motorvognenes egenvekt med fører (75 kg). Tilhengeren tillates ikke brukt til transport av personer. 0 Endret ved forskrifter 12 mai 2004 nr. 740, 5 nov 2007 nr. 1210.
Så da kom dette spørsmålet mitt " hvist jeg kjøper en campingbil på 3600 kilo totalvekt, kan jeg kjøre denne da"?
Da kunne denne knehøna bak skranken meddele at det kan jeg ikke, hvist jeg ikke har C1..
Æ reiv masse kjæft å sporte om ikke ho såg galskapen i dette. Hær kan jeg dra ut å kjøre mini buss me tillhenger på 12 TONN, men ikke en campingbil med totalvekt på 3600... Dette ser vel du å at det e nå så ikke stemmer..
Campingbilen e kortere/ mindre osv osv...
"Ja det kan godt hende" va svaret..
NÆI nu pinadø blir æ lei av dette steikanes teite lov verket.
E det sånn at det skal vær på dette viset i dette mollbolandet......!!! [img]style_emoticons/<#EMO_DIR#>/mad.gif[/img]
For den sak skyld, Hær ligg siden fra lovdata hvist nån andre lura på noe. ------->LOVDATA

