24.09.2006, 23:00
Er dette påbudt på alle biler?Tenker på det røde bakpå bilen
Hi Lux 2.4d 80mod. 33"x12.5x15 ,Chesterfield sofa og takluke

Hi Lux 2.4d 80mod. 33"x12.5x15 ,Chesterfield sofa og takluke
|
Tåkelyz
|
|
24.09.2006, 23:00
Er dette påbudt på alle biler?Tenker på det røde bakpå bilen
![]() Hi Lux 2.4d 80mod. 33"x12.5x15 ,Chesterfield sofa og takluke
24.09.2006, 23:00
Kan jeg ikke tenke meg, har ikke jeg. Ville vel fått mangel på EU kontroll hvis det var påbudt.
sig Hjelp meg å holde ajour ! http://www.gjelstenli.no/lpg/FyllestasjonerNorge.htm www.LPGguiden.no (nå også med salgs side av kun LPG kjøretøy)
24.09.2006, 23:00
Har ikke jeg heller,men ser mange monterer ei separat lykt bak..
Hi Lux 2.4d 80mod. 33"x12.5x15 ,Chesterfield sofa og takluke
24.09.2006, 23:00
Tror d står noe sånt som at, bil og tilhenger kan være utstyrt med tåkelys bak. Sjekket litt om dette da jeg holdt på å montere lys på min forrige bil.
Sindre Storholt
25.09.2006, 23:00
Er det montert skal det virke. Er det ikke montert behøver det ikke...
<hr noshade size="1"><font size="1">If it ain't broken, you haven't been looking good enough!</font id="size1">
25.09.2006, 23:00
Jeg hadde en tysk importert bil med en slik ettermontert lykt (i D er det påbudt sind 1991 modeller).
Kom gjennom 2 eu-kontroller uten at den virket. Kontrollørene sjekket det aldri!
26.09.2006, 23:00
Sakset fra lovdata.no:
§ 28-5. Lysutstyr som bil kan ha TÅKEBAKLYS 10. Bil kan ha en eller to lykter som gir rødt tåkebaklys. 10.1 Lyktene skal tilfredsstille minst ett av følgende krav: a) Være E-merket med symbol F i henhold til ECE-reg.nr. 38, tillegg 2 (ev. B i henhold til tidligere godkjent merking). c) Være godkjent og merket i henhold til annen standard med tilsvarende krav som i alt. a eller b. 10.2 Lykten(e) skal være plassert slik at høyden fra vegbanen til nederste kant av den lysende flaten er 25 cm eller mer, men høyden fra vegbanen til øverste kant av den lysende flaten skal være mindre enn 150 cm. Målene skal tas når bilen er ubelastet. 10.3 Lykten(e) skal være plassert slik at den minste avstanden mellom den lysende flaten i lykten for tåkebaklyset og for det stopplyset som er plassert nærmest, er 10 cm eller mer. 10.4 Dersom bilen har ett tåkebaklys, skal lykten være plassert til venstre for bilens langsgående symmetriplan. 10.5 Lyktene må kunne tennes når fjernlys, nærlys eller tåkelys er tent, og må kunne slukkes uavhengig av disse. Når tåkebaklys er tent, må betjening av skiftekontakt for nærlys/fjern lys ikke bevirke at det slukker. 10.6 Tåkebaklys skal være koplet over egen bryter og være sammenkoplet med kontrollampe som er godt synlig fra førerens plass og som viser når tåkebaklyset er tent. <hr noshade size="1"> Menn er barn, bare i større målestokk. |
|
« Neste nyere | Neste eldre »
|