Innlegg: 1,162
Tråder: 142
Ble medlem: Jul 2003
Omdømme:
0
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">Kopi av melding:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Hvordan er det med disse natokrokene på bilene, er de lov og bruke i det sivile? Mente jeg hørte at man ikke hadde lov og bruke natokroken til og dra henger med!
<i><div align="right">Opprinnelig postet av CHEVVYAZER</div id="right"></i>
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Hæh?
Noen som kan bekrefte / avkrefte dette?
Frank
Det er ikke farten som dreper, det er smellen.
Eller som vi cowboys sier; It's not the fart that kills, it's the smell.
Innlegg: 59
Tråder: 8
Ble medlem: Jun 2004
Omdømme:
0
Har registrert MB felt med Nato hengerfeste(april 2004). Har også fått godkjent en gammel Bantam henger med ring hengerfeste(oktober 2006). Hverken bil eller henger måtte modifiseres på noe vis. Antar dermed at det er lovlig å bruke Nato type hengerfeste. Eller?
Innlegg: 59
Tråder: 8
Ble medlem: Jun 2004
Omdømme:
0
§ 38-5. Tilhengerkopling, drag på tilhenger og tilhengerredskap
1. Bestemmelsene i denne paragraf gjelder for tilhenger/tilhengerredskap til personbil, varebil og to- og trehjulede motorvogner.
2. Drag på tilhenger/tilhengerredskap skal være solid utført, godt festet og tilstrekkelig dimensjonert i forhold til kjøretøyets største totalvekt og type.
3. Tilhenger/tilhengerredskapens dragdel skal passe til trekkdelen
Noe som jeg tolker dit hen at så lenge hengerkroken er godkjent og dokumentert, kan man bruke den, Natokrok eller kule. Det kan imidlertid bare brukes med henger som har matchende feste. Nokså enkelt. Dette skulle bety at alle militære kjøretøy med Natokrok kan trekke henger med ringfeste lovlig. Mil kjøretøy er i hovedtrekk ikke underlagt andre veibestemmelser enn sivile kjøretøy, de er bare registrert i et eget register Av dette burde det følge at exmil kjøretøy som registreres med originalt hengerfeste fortsatt kan brukes med dette. Forutsetningen må være at hengeren har samme system på innfestingen.
Hadde vært interessant å hørt en offisiell utalelse fra biltilsynet om dette. Kanskje urealistisk å håpe...