Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
over 4 fjernlys
#1
har akkuratt vist min Chevy G30 den har orginalt 4 fjernlys ( noe små sidemonterte hella lamper) , har også ett sett xtralys. men dette ville de ikke godkjenne, da jeg hadde over 4 fjernlys står det på EU skjemaet.. Har tittet litt i kjøretøyforskriften men finner svar på akkuratt min problemstilling uten videre. er det noen her som har erfaringer med dette?
er det bnoen endringer? har vist denne bilen 2 ganger tidligere uten å ha fått annmerking på dette
Svar
#2
Du har ikke lov til å ha mere enn 4 fjernlys, slik har det vært hele tiden [Bilde: smile.gif]
Man kapper ikke i en lux-man hæver dem!
Svar
#3
Jeg hadde en gammel Datsun med 4 runde lykter orginalt. På den var det også 1 sett med ekstra fjernlys. På BT sa mannen at di regnet di orginale lyktene som 2 enheter ikke 4.

På min suburban er det jo også 4 lykter orginalt, kommer til å montere ekstralykter på den også.
Svar
#4
ta dem av, vis den og sett den på igjen!
Er mye lettere enn og krangle om regler.
Du kommer antageligvis aldri til og få problemet igjen.
Morgenstund har gull i munn, men bly i ræva!
Svar
#5
<!--quoteo(post=1342410:date=19 May 2007, 15:38:name=Ante)-->QUOTE(Ante @ 19 May 2007, 15:38) <{POST_SNAPBACK}><!--quotec-->Du har ikke lov til å ha mere enn 4 fjernlys, slik har det vært hele tiden [Bilde: smile.gif]<!--QuoteEnd--><!--QuoteEEnd-->

KTF §28-3
8.
En kombinasjon av to eller flere lykter, enten de er identiske eller ikke, men som har samme funksjon og samme farge, skal anses å være en enkelt lykt hvis projeksjonen av deres lysende flater på vertikalplanet loddrett på kjøre tøyets lengdeakse utgjør 50 % eller mer av det minste rektangel som kan omskrives de nevnte lysende flaters projeksjoner.
En enkelt lysende flate i form av et bånd skal anses å være to eller et like antall av lykter hvis det er plassert symmetrisk om kjøretøyets lengdeakse og det strekker seg så lang ut mot hver side av kjøretøyet at den lysende flates ytterkant er mindre enn 40 cm fra kjøretøyets ytterste kant og båndet har en lengde på minst 80 cm. Belysningen av slik flate skal skje fra minst 2 lyskilder plassert så nær som mulig mot ytterkantene. Den lysende flate kan bestå av flere elementer dersom betingelsene som er nevnt i første ledd er oppfylt.
Bestemmelsene i dette nummer gjelder dog ikke for nærlys, kurve-/tåkelys, hjelpefjernlys og ryggelys.

§28-3
5.
Den samlede lysstyrke for fjernlyslykter som kan lyse samtidig må være mindre enn 225.000 candela (tilsvarende 360 lux i en avstand av 25 m fra lykten).

§ 28-4. Lysutstyr som bil skal ha (Bestemmelsene i denne paragraf gjelder ikke for kjøretøy som omfattes av § 28-1)

FJERNLYS

1. Bil skal ha enten to eller fire lykter som gir hvitt eller gult fjernlys.
1.1 Lyktene skal tilfredstille minst ett av følgende krav (Lyktene kan være merket i kombinasjon med nærlys):
a) Være E-merket med symbolene R (ECE-reg.nr. 1), SR (ECE-reg.nr. 5), HR (ECE-reg.nr. 8) eller HC/R eller HC (ECE-reg.nr. 20), hhv. serie 01/03/02/04/02, tillegg 3/-/2/4/3/, rettelse 1/1/-/-/.
[Bilde: cool.gif] Være e-merket med symbolet R i henhold til direktiv 76/761/EØF, som endret ved direktiv 87/354/EØF og direktiv 89/517/EØF.
c) Være godkjent og merket i henhold til annen standard med tilsvarende krav som i alt. a eller b.
1.2 Lyktene skal være slik innstilt at de belyser vegbanen minst 100 m fremover.
1.3 Lyktene skal være koblet slik at de ikke kan lyse uten at parkeringslys, baklys og lys for kjennemerke samtidig er tent. Dette krav gjelder dog ikke ved bruk av lyshorn.
1.4 Fjernlyset skal være sammenkoplet med kontrollampe som er godt synlig fra førerens plass og som viser når fjernlyset er tent.
1.5 Lykter for fjernlys skal være plassert foran på bilen og slik montert at lyset ikke er til sjenanse for sjåføren verken direkte eller indirekte gjennom innvendige - utvendige speil og/eller bilens øvrige reflekterende flater.
1.6 Lyktene kan tennes enten samtidig eller parvis. Ved skifte fra nærlys til fjernlys skal minst to lykter for fjernlys tennes. Ved skifte fra fjern til nærlys skal alle lykter for fjernlys slukkes samtidig.
Svar
#6
Tror ikke det er noen som lurer på noe nå ang lys, hvertfall...
Skjønner godt en vanlig bilmekaniker ikke kan ta seg tid til å bla opp i denne regla når han har pkk.
Timen han har til rådighet holder liksom ikke når det blir noe ekstra.
Svar
#7
Men som alt annet så praktiseres dette ulikt etter hva slags hestk** som har fått på seg uniformen [Bilde: whistle.gif]
Svar
#8
Sånn ser min ut,får se hva dem sier på kontroll når dem skrur på alt av lys da er det tot 8 fjernlys å 6 parklys + 2 spredere....


Vedlagte fil(er)
.jpg   Parklys.JPG (Størrelse: 121.41 KB / Nedlastinger: 35)
Svar


Gå til forum:


Bruker(e) som leser denne tråden: 1 Gjest(er)