Innlegg: 747
Tråder: 1
Ble medlem: Aug 2009
Omdømme:
0
Jeg så det var flere på diverse bilforumer som skrev at DOT merking skulle bli godkjent. Prøvde å sjekke opp litt og fant et høringsforslag fra 2009 som foreslår en endring i forskriftene angående merking av hovedlys.
Se punkt 1.6 på denne:
http://www.google.no/url?sa=t&rct=j&q=&e..._ShY6dFZ6Q
Når jeg leser forskrift om tekniske krav på lovdata.no ser det ut til at forslaget gikk igjennom.
Se §28-1, 3b):
https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1994-10-04-918/KAPITTEL_28#§28-8
<div>
</div>
Så ja, jeg tolker forskriften på samme måte som deg, DOT/SAE merking skal være innafor.
"Due to rising energy costs, the light at the end of the tunnel has been shut off."
Innlegg: 407
Tråder: 46
Ble medlem: Feb 2013
Omdømme:
0
Jeg har også forstått det slik? Solvik Olsen skrev også for ikke så lenge siden at de biler som har mindre skilt dvs mindre plass til de norske skulle kunne bruke original størrelse! Dette vet jg ikke om har gått igjennom men håper det for da kan jo vi fjerne den rustne metall boksen som skiltet på Tahoe 5.3 er skrudd fast i?
Innlegg: 12
Tråder: 5
Ble medlem: Feb 2017
Omdømme:
0
Hatt en ny dialog med en i Biltilsynet, og forklart hvordan jeg tolket kjøretøyforskriften.
<span>Spørsmål:</span>
Har lest kjøretøyforskriftene og sånn som jeg forstår det så er frontlys på bil merket med SAE/DOT godkjent på samme måte som E-merking. Har jeg rett i dette ?
<p class="" style="margin-left:0cm;font-size:12pt;font-family:'Times New Roman', serif;color:rgb(0,0,0);">Hei
<p class="" style="margin-left:0cm;font-size:12pt;font-family:'Times New Roman', serif;color:rgb(0,0,0);">Du har delvis rett, det kommer an på biltype og årsmodell. Hvilket regelverk de går under.
<p class="" style="margin-left:0cm;font-size:12pt;font-family:'Times New Roman', serif;color:rgb(0,0,0);">Har du en spesifikk bil du lurer på, reg nr?
<p class="" style="margin-left:0cm;font-size:12pt;font-family:'Times New Roman', serif;color:rgb(0,0,0);">
<p class="" style="margin-left:0cm;font-size:12pt;font-family:'Times New Roman', serif;color:rgb(0,0,0);">Forklarer da hvilken type bil jeg har; som er en Tahoe 2003. Og fikk til svar:
<p class="" style="margin-left:0cm;font-size:12pt;font-family:'Times New Roman', serif;color:rgb(0,0,0);">
<p class="" style="margin-left:0cm;font-size:12pt;font-family:'Times New Roman', serif;color:rgb(0,0,0);">Da er denne innenfor kjøretøyforskriften, og kan gå etter alternativ standard på nærlys DOT merket
<p class="" style="margin-left:0cm;font-size:12pt;font-family:'Times New Roman', serif;color:rgb(0,0,0);">
<p class="" style="margin-left:0cm;font-size:12pt;font-family:'Times New Roman', serif;color:rgb(0,0,0);">Ut ifra det svaret så skulle det vel ikke være noen tvil om at SAE/DOT merking er lovlig å bruke......