Gå til innholdFoto

Hysterisk EU-godkjenning


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 Hgpeders

Hgpeders

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 5 Innlegg:

Posted 26 September 2017 - 04:38

Jeg hadde bilen inne til EU-godkjenning på merkeverksted (ja, jeg er en idiot) for et par uker siden, og den kom ut igjen med en masse feil,  bl.a. feil som slett ikke er der engang, som feil farge på blinklys - de er orginale. 

 

Det er fristende å ta en ny kontroll hos det "lille verkstedet" jeg pleide å bruke tidligere, men.. registreres den første kontrollen digitalt noe sted? Kommer dette opp på skjermen når "han lille" skal gå over den? Kan han evt. få problemer om han ikke oppdager feil som merkerverkstedet har registrert, om de to kontrollene samkjøres først i et sentralt register?

 #2 Landmann

Landmann

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 30 Innlegg:

Posted 26 September 2017 - 07:53

Statens vegvesen opererer med begrepene hovedkontroll og etterkontroll(er). Det er kun én hovedkontroll, men eventuelt mange etterkontroller. Gjennomført hovedkontroll registreres elektronisk - og i ditt tilfelle vil kjennemerket/bilen være registrert som ikke-godkjent. Møter du opp hos nytt verksted så har de kun mulighet til å ta etterkontrollen.

Du kan imidlertid klage - både til de som har utført hovedkontrollen og til Statens vegvesen.

Er du heftig uenig (og har faglig peiling) så kan du gi f... i å utbedre, men bestille etterkontroll hos annet verksted og under den kontrollen påpeke hva du mener er uriktig avgjørelse fra hovedkontrollen. Håpet er at de vurderer og evt. gir deg rett - og godkjenner bilen slik den opprinnelig var. Meeen ettersom det er legal klagemulighet til bl.a SV så vil nok etterkontrollverkstedet henvise deg dit.

M.a.o: bordet fanger!
Jeg visste det var en fettnippel på bremsecalipperet

#3 HardKåre

HardKåre

  Skogens kongle

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7406 Innlegg:

Posted 26 September 2017 - 15:16

Vis den bare på nytt. Du har selv lista på mangler, så fikser du det du mener er feil. Du kan f.ex si at "det står orange pærer i" så kan de tolke selv om det f.ex sto hvite ved hovedkontroll. Det er lov med blanke glass så lenge det lyser orange.
If it ain't broken, you haven't been looking good enough!
HardKåres Pajeroer
HardKåres Amerikanere