Gå til innholdFoto

2012 mod. D-cab Hilux - ombygging fra varebil til personbil. Avslag grunnet hoftebelte i midten bak


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Vestern

Vestern

    Nytt medlem

  • Medlem
  • Pip
  • 28 Innlegg:
  • Kjønn:Mann

Posted 25 October 2021 - 21:16

(har lagt denne posten under lover og regler også, men trodde kanskje at jeg nådde flere her. Moderator må gjerne slette dobbelt-innlegg hvis behov).

 

Hei,

Ble lettere overrasket idag da jeg var hos avtalt time hos statens vegvesen for godkjenning av ombygging av min 2012 modell Toyota Hilux D-cab fra varebil til personbil. Baksetene som ble satt inn er de orignale bilsetene med 3-punkts-seler på yttersidene, og med hoftebelte i midten (som jeg forsåvidt har sett på samtlige andre hilux'er). Brukte alle boltene som fulgte med de originale setene og beltene.

 

Overraskelsen kom da kontrolløren fra statens vegvesen sa at bilen ikke kunne godkjennes som 5 seter med hoftebelte i midten. I følge kontrolløren var det trådt i kraft nye bestemmelser som tilsier at det skal være 3-punkts-sele også i midten. Jeg syntes dette var rart og prøvde febrilsk å finne svar på mobilen ved å lese gjennom kjøretøysforskriften mens jeg var der, men uten å greie å overbevise kontrolløren noe mer om dette.

 

Han sto på sitt, og mente at beltene på midtre sete ikke kunne godkjennes slik, men at det måtte fjernes helt (det vil si, han sa at jeg bare kunne skjære av beltene i festet nede ved bolten, siden festene deler bolt med de øvrige beltene). Bilen kunne da registreres som 4 seter!

 

Er det noen som har bygd om sin Hilux (eller andre relevante bilmerker med hoftebelte i midtre sete bak) fra varebil til personbil nå i det siste som har opplevd dette? Kan det virkelig stemme at det kreves 3-punkts-sele i midtre sete? 

(har forøvrig vært i kontakt med en hos Toyota Norge idag per telefon, som bekreftet at min bil skulle kunne bygges om til 5 seter iht. norsk avgiftsregelverk. Hun hadde aldri hørt om at noen ikke hadde fått godkjent bilen som 5-seter med hoftebelte i midtre sete).

Mvh
Truls