Gå til innholdFoto

rana offroad.s nye side


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
4150 replies to this topic

#81 blazerteam

blazerteam

  4x4-Høvding

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3328 Innlegg:

Posted 23 April 2005 - 23:00Nån som veit av en sånn her en:P:P

Fått senka den en 10-12 cm,å 17 tomms american racing felga.Mått jo ha hatt chevy motor å drivverk og da.tongue.gif:P

mob nr 95142673


Mo i Rana Offroad Team

#82 ozon

ozon

  Offroader

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 419 Innlegg:

Posted 02 November 2005 - 00:00

Kopi av melding:
Vinsj treff til helga?tongue.gif

Opprinnelig postet av Lorden
Har ikke vinsj på mondeoen......devil.gifdevil.gif

#83 blazerteam

blazerteam

  4x4-Høvding

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3328 Innlegg:

Posted 23 April 2005 - 23:00

Så det mein du,at det e berre hjulan som kommer tell å bi amerikansk:D

Vi får no sjå på det,men eg råd deg tell å slip bort alle merka det står Made in Usa påbiggrin.gif:D.

Angående Vauxhall,så står det en rundt 65 modell Victor her i byen åsså veit eg av en 64 modell stasjonsvogn som ha vørre servicebil på bensinstasjon i STORUMAN.Heilt komplett sku dem ha 3000 svenske før den:P

Når det gjeld Vauxhall,så har eg min favoritt i Victor Stasjonsvogn 1968-1971:P:P

mob nr 95142673


Mo i Rana Offroad Team

#84 Remi Wiik

Remi Wiik

  Remi

 • Supermedlem
 • PipPipPipPipPip
 • 1653 Innlegg:

Posted 23 April 2005 - 23:00

Dem kommer fra USA! Mickey Thompson e Amerikansk, å d bli d einaste som kommer t å vær Amerikansk på min bil!wink.gif

Apropos Vauxhall, så har æ nemlig hatt en Viva, en gullfarga en sådan, trur næmlig d va en -74 modell og!laugh.gif#85 Jarl_

Jarl_

  4x4-Høvding

 • Supermedlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 2343 Innlegg:

Posted 22 April 2005 - 23:00

Kopi av melding:
Æ veit ikke om d e ei pramma dem kommer seilanes på, men d kan nu pinadø verk sånn!
Opprinnelig postet av Vikingen
Kjæm de fra USA eller Japan???tongue.gifbiggrin.gif

Jarl Martinussen
Sekretær Nordland Offroaders
-93 Hilux 2,4 D
-84 Pajero 2,3 TD "Røder" 33x12,5x15 Mud
-75 Volvo 242 automat
-00 BMW R 1100 RT
-04 Tysse 6320 (4x0, for transport av Røder)
”Neitakk, æ kjør…”


#86 Jarl_

Jarl_

  4x4-Høvding

 • Supermedlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 2343 Innlegg:

Posted 22 April 2005 - 23:00

Kopi av melding:
I 1972 blir den nye Vauxhall Victor model (FE) bygget på Opel Rekords bunnplate, og selv om motor og gear fremdeles er Vauxhalls er det tydelig at samordningen mellom merkene har begynt for alvor.
Opprinnelig postet av sub-87

tongue.gif:P En sånn har æ hatt! -72 Victor 1800 med 2300 motor!!! (1800 ble ikke importert til norge, min var en flyttegodsbil med 2300 motor!!) Dette var min første bil, satte varige spor i tel da billaus sjel! Så den dagen æ finn en sånn, bi det en Volvo 242 te slags!!!
Ellers så trur æ det e bærre han Henning Kvitnes (han nævne ofte forskjellige Vauxhallmodella i tekstan sine), du og æ som veit at det e nokka som heite Vauxhall!! wink.gif


Jarl Martinussen
Sekretær Nordland Offroaders
-93 Hilux 2,4 D
-84 Pajero 2,3 TD "Røder" 33x12,5x15 Mud
-75 Volvo 242 automat
-00 BMW R 1100 RT
-04 Tysse 6320 (4x0, for transport av Røder)
”Neitakk, æ kjør…”


#87 sub-87

sub-87

  Grand offroader

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 670 Innlegg:

Posted 22 April 2005 - 23:00

Vauxhall 102 år.

Mange kjenner sikkert bilmodeller som Chevette, Cavalier, Viva, Victor, Cresta, Velox og Wyvern. Og mange kjenner bilmerket bak disse modellene, nemlig Vauxhall. Men at Vauxhall fyller 102 år i år vet kun de færreste, kun folk som er riktige bilfanatikere og folk som har dette merke som hobby kjenner dette faktum.

Som firmamerke fikk Vauxhall den karakteristiske griffin (en ørn med løvekropp), som holder en lanse med et banner hvor det står en enkelt V (På Bedforder en cool.gif. Dette merket har sin historie helt tilbake til det 13. århundre, dengang grev Fulk le Brèant tjente under Kong John. Som belønning for sin tro tjeneste skjenket kongen ham eiendommen Luton Manor, samt beordret ham til å gifte sig med Margaret de Redvers. Giftemålet var ingen dårlig ’deal’ da det i tillegg innebar at han fikk enda en eiendom, nærmere bestemt i Lambert, London. Huset fikk navnet "Fulks Hall" noe som senere ble forvansket til Vauxhall. Området omkring eiendommen, ble senere åsted for en forlystelsespark med navnet Vauxhall Gardens.

Bare et steinkast unna grunnla Alexander Wilson i 1857 sin første fabrikk, som ble kjent under navnet Vauxhall Iron Works i 1890 årene. Dampmaskiner for båter var en av de store produksjonsartikler. Våpenskjoldet til grev Fulk le Brèant ble valgt som varemerke, altså den beskrevne griffin.

Bilproduksjonen startet i 1903 da "Vauxhall Iron Works" lanserte en bil med navnet Vauxhall, en "runabout", det vil si et lett åpent to-seters kjøretøy med 5 HK og med en pris på £136. Kjøretøyet var forsynt med 2 gir forover, men ingen revers, kjededrift og styrestang.

Denne første modell ble solgt i 40 eksemplarer, hvorav kun 2 har overlevd tidens tann og kan vises fram i all sin prakt den dag i dag.

På grunn av for små utvidelses muligheter i London, ble man i 1905 tvunget til å flytte fabrikken til Luton og bygget her opp Vauxhalls nye hovedsete. Først senere ble man klar over at Luton faktisk var Fulk le Brèants opprinnelige hjemsted, og ennå stod dennes tidligere gods ikke så langt unna stedet hvor den nye fabrikken ble grunnlagt. Tilfeldighetene hadde altså på denne måten brakt griffin hjem til Luton.

I løpet av de første årene ble Vauxhall kjent som en særdeles god sportsvogn, som vant flere løp og dermed også folks hjerter. Det var dyre biler som konkurrerte med de beste. Populariteten steg og produksjonen steg tilsvarende opp igjennom årerne. Dessuten ble Vauxhall under den første verdenkrig et anerkjent kjøretøy i den engelske hær, hvilket betød mer positiv omtale og stigende salgstall både til hæren og det private marked.

I desember 1925 kjøpte General Motors Vauxhall, mange år før de kjøpte Opel, for å komme lettere inn på det europeiske marked. Det kan være interessant å merke seg at det tok mange år før det tidligere luksusbilmerket i reklamen ville vedkjenne seg å være en del av General Motors (som jo satset på rimeligere masseproduserte biler).

I mellomkrigstiden ble det produsert flere spennende biler, og man hadde også startet produktionen av lastbiler, nemlig Bedford. Etter krakket i USA på slutten av tjuetallet var var det en viss skepsis til amerikanske produkter, og man mente de engelskbygde Chevrolet lastebiler ville bli mer lettsolgte som et eget engelsk merke. Imidlertid videreutviklet engelskmennene raskt bilene, slik at de slett ikke var noen ren Chevrolet kopi. Produksjonen steg voldsomt, flere nye modeller så dagens lys, og etterspørselen etter biler var enorm.

På grunn av krigen ble hele personbilproduksjonen satt på sparebluss, og man konsentrerte seg om å produsere krigsmateriell for den engelske hær. I denne forbindelse ble det utviklet en tanks, på rekordtid. Denne ble kalt Churchill tanks og ble levert i et stort antall til den engelske hær.

Avslutningen på krigen ble startskuddet for en ny epoke for Vauxhall, som startet med reviderte førkrigsmodeller. I årene som kom satset man mer og mer på eksport av personbilene, noe som førte til flere krav til produksjonen.

Mye av inspirasjonen ble hentet fra det amerikanske marked via General Motors, som var kjent for vakre kurver og flotte design.

Denne nye designstilen ble en stor success ikke bare på hjemmemarkedet, men også i resten av Europa. I 1953 feiret man 50 års jubileum, og produksjonen lå da på 100.000 kjøretøy pr. år og bil nummer 1000 000 ble solgt.

Året deretter ekspanderte man kraftigt, og bygget ut med flere nye fabrikker både i Luton og andre steder. I februar 1957 ble den første Vauxhall Victor født, en model som senere skulle bli den mest solgte av alle Vauxhall modeller. Også her i Norge ble det solgt en del av disse, gjennom sekstitallet og begynnelsen av syttitallet.

Seksti og syttitallet ble en periode med mange rekorder, men også en vanskelig periode for Vauxhall med intens konkurranse, dyp økonomisk depresjon i England, noe som igjen resulterte i redusert overskudd i firmaet. 1964 blirVauxhalls toppår rent produksjonsmessig: 247.782 biler ble bygget dette året. Bedford lå på toppen av listen over mest solgte lastebiler her til lands flere ganger i løpet av sekstitallet.

I 1972 blir den nye Vauxhall Victor model (FE) bygget på Opel Rekords bunnplate, og selv om motor og gear fremdeles er Vauxhalls er det tydelig at samordningen mellom merkene har begynt for alvor. På senere modeller er det kun grill, lykter og små utstyrsdetaljer som skiller merkene. I dag er sammenblandingen nærmest total, det finnes f.eks. Vauxhall produsert på SAABs tidligere fabrikk i Finland. At enkelte Opel modeller (f.eks. Frontera) blir produsert ved Vauxhalls fabrikker i England, burde vel ikke komme som noe sjokk, men at f.eks. Renault Traffic eller Nissan Primastar også produseres der er kanskje ikke like opplagt. I dag brukes ikke navnet Vauxhall på det europeiske marked, det er kun biler produsert for det engelske markedet som fremdels bruker det gode gamle merket.

#88 sub-87

sub-87

  Grand offroader

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 670 Innlegg:

Posted 22 April 2005 - 23:00

Vikingen!

SE ka eg fant på "vesterålen"

ps jeg trenger ny offroader!!!!! da det ble litt hett om øra på den gule fare her om dagen! Er sikker på at det er ei eller anna som har gana mæ!!! mitshubishi skal jo ikke bare kortslutte sånn!!!!:-)

#89 sub-87

sub-87

  Grand offroader

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 670 Innlegg:

Posted 22 April 2005 - 23:00

Lorden/Ozon. Guruen trenger hjelp.

http://offroad.no/sn...89&whichpage=11

#90 Remi Wiik

Remi Wiik

  Remi

 • Supermedlem
 • PipPipPipPipPip
 • 1653 Innlegg:

Posted 22 April 2005 - 23:00

Den Mitsuen som æ la inn bilde av va den første SERIEPRODUSERTE personbiln i Japan!laugh.gif
Dessutten e d ikke en bil d der, d e en sykkel med 4 hjul å pedala!fish.gif

Ang bilfronten så får æ ti t vent...sleep.gif
Hjulan kommer ikke før midten/slutten av mai:angry:
Æ veit ikke om d e ei pramma dem kommer seilanes på, men d kan nu pinadø verk sånn!
Godkjenninga å resten kommer i andre omgang:)#91 Runner

Runner

  Skogens Konge

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 1736 Innlegg:

Posted 10 April 2005 - 23:00

Ja dere må skrive med stor skrift, Kansje jeg også ser det;) Vist ikke jeg får være med så ta ONSDAG får da skal kjerringa på møte:D Men ellers så passer hele uken for meg
Jeg har i hvertfall kamera så jeg kan ta bilder i fal jeg ikke tør å kjøre:D

Leon Enge

Rana Offroad Team

#92 blazerteam

blazerteam

  4x4-Høvding

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3328 Innlegg:

Posted 22 April 2005 - 23:00

Her er en 1902 Cadillac .laugh.gif

Prøv å finn en like gammel bil fra japan.biggrin.gif:DMen eg ska no ikke vær så sarkastisk.Det hold at du kjem med et bilde av landet japan.biggrin.gif

Men det e vell laga på lisens det og..........laugh.gifbiggrin.gif:D

Ke det går ellers Remi:wtf:Skjer det nå på Mitsu fronten:wtf:E hjulan kommen på å kansje du må tell Mo førr å få godkjent:wtf:mob nr 95142673


Mo i Rana Offroad Team

#93 dalix

dalix

  4x4-Høvding

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 2225 Innlegg:

Posted 22 April 2005 - 23:00

masser av toyota som bi produsert i USA da...Rana Offroad Team

"HELLER EN RUNDBUNGLET STYGG AMERIKANER ENN EN BLANKPOLERT FIN JAPANER"

Save a Horse, Ride a Cowboy

#94 Remi Wiik

Remi Wiik

  Remi

 • Supermedlem
 • PipPipPipPipPip
 • 1653 Innlegg:

Posted 22 April 2005 - 23:00

Hrmf:angry: Du ser mæ nu pinadø ut som en lisens!devil.gif#95 blazerteam

blazerteam

  4x4-Høvding

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3328 Innlegg:

Posted 21 April 2005 - 23:00

DEM E LAGA PÅ LISENS DE DER MITSHUBISHIAN:mad.gif

Det e selvfølgeli ei etterligning,å dessutn e det ikke nå svært å produser bila på lisens.....laugh.gif

Antar den mitsuen fra 1917 eller va det 1971,e også laga på lisens.

Nei vis meg en bil som e japansk å gammel som dem ha produsert å konstruert sjøl.......laugh.gif

mob nr 95142673


Mo i Rana Offroad Team

#96 dalix

dalix

  4x4-Høvding

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 2225 Innlegg:

Posted 04 June 2005 - 23:00

høres bra ut BT... gleder meg til du er ferdig så man får se om det fungrer!Rana Offroad Team

"HELLER EN RUNDBUNGLET STYGG AMERIKANER ENN EN BLANKPOLERT FIN JAPANER"

Save a Horse, Ride a Cowboy

#97 ozon

ozon

  Offroader

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 419 Innlegg:

Posted 21 April 2005 - 23:00

Kopi av melding:
Nån som kan tenk sæ t ka slags bil d her e??


Ja, heilt rekti! D e en Mitsubishi!wink.gif

Her kan dokker les litt om skikkelige 4wd bila:D
http://www.film.quee...apanPhotos.html


Så kan man jo og lur litt på koffør amerikaneran brukte Mitsubishi før i millitæret:wtf:biggrin.gif:D
The slightly modified CJ-3B made by Willys and designated as the M606, was not the only CJ-3B-type Jeep used by the U.S. military. Through most of the 1960's, the U.S. Army deployed Jeeps manufactured by Mitsubishi in Japan, known as the CJ3B-J4 and CJ3B-J4C.

http://www.film.quee...tsubishiJ4.htmlOpprinnelig postet av Vikingen
Hehehehehe...biggrin.gif:D:D....vi har det no løyle..........

#98 Nordheim

Nordheim

  Grand offroader

 • Supermedlem
 • PipPipPipPip
 • 712 Innlegg:

Posted 21 April 2005 - 23:00

Det bi vel grustaket på Torsdag..wtf.gif
Vi møtes vel på Bimbo kl. 17.00 å kjør i samla flokk:D

Tor Einar

Det finnes to typer biler... ny og gammel G...

#99 Remi Wiik

Remi Wiik

  Remi

 • Supermedlem
 • PipPipPipPipPip
 • 1653 Innlegg:

Posted 21 April 2005 - 23:00

Nån som kan tenk sæ t ka slags bil d her e??


Ja, heilt rekti! D e en Mitsubishi!wink.gif

Her kan dokker les litt om skikkelige 4wd bila:D
http://www.film.quee...apanPhotos.html


Så kan man jo og lur litt på koffør amerikaneran brukte Mitsubishi før i millitæret:wtf:biggrin.gif:D
The slightly modified CJ-3B made by Willys and designated as the M606, was not the only CJ-3B-type Jeep used by the U.S. military. Through most of the 1960's, the U.S. Army deployed Jeeps manufactured by Mitsubishi in Japan, known as the CJ3B-J4 and CJ3B-J4C.

http://www.film.quee...tsubishiJ4.html#100 Remi Wiik

Remi Wiik

  Remi

 • Supermedlem
 • PipPipPipPipPip
 • 1653 Innlegg:

Posted 21 April 2005 - 23:00

Ja d e nok telfelle at den e fra 1917;)
Så vidt mæ bekjenn så har nu faktisk Mitsubishi norges beste nybilgaranti, om der ikk e kommet noen andre i senere tid med bedre.
Du ser vel kanskje nu kor di der engelskmannan har henta inspirasjon fra hvis du studer disse bildan litt nøye;)