Gå til innhold



Foto

Rustbeskyttelse av ramme og undelstell


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 Navara

Navara

    Offroad-wannabe

  • Medlem
  • PipPip
  • 66 Innlegg:

Posted 06 September 2003 - 23:00

Regner med dette er et tips mange kan ha nytte av i disse salttider om vinteren.

Har prøvd mye forskjellig for å holde rusten på avstand under min tidligere king cab og min navara .De fleste typer malinger og stoff fungerer kun et år så er rusten brutt gjennom eller malinger har flaknet av.


Har nå funnet ut det som holder lengst er å behandle med owatol og arkanol ,enten først med owatrol og så med arkanol eller blande i ca 10% owatrol i feks sort arkanol og bruke kost (best å sprøyte på ).
Dette kan en legge flere lag av og så sprute på bodymasse på de mest utsatte sprutplassene.
Owatrol fås i 1 liter og blank av farge og arkanol fås i flere farger som feks sort,grå ,rød hvit osv 1 liter og 3 liter.
Fås hos fargehandel.
Owatrol og arkanol har den egenskapen at de trekker godt inn bak rusten og skal forhindre videre utvikling samt binde den til stålet.

Owatrolen er veldig klbrig og binder arkanolen veldig godt til stålet.

NB! Viktig å bruke stålbørste for å få vekk løs rust og dritt før behandling.

#2 Tore

Tore

    Offroader

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 223 Innlegg:

Posted 07 September 2003 - 23:00

Takk for flott tips!
Så du sandblåser/sliper ikke noe? Jeg får mer og mer rust på ramma hvert år. Det er ikke noe farlig ennå, men jeg gremmes litt <img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>
Tenker på å pensle når bilen er på bukk, men trodde jeg måtte blåse/slipe først. Dersom en bare kan smøre på er det jo supert! <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Er det slik du gjør det?

Tore Johansen
1993 Nissan King Cab 2.5TD

#3 Navara

Navara

    Offroad-wannabe

  • Medlem
  • PipPip
  • 66 Innlegg:

Posted 07 September 2003 - 23:00

Selvfølgelig er det en fordel om du har slipeutstyr eller mulighet for sandblåsing ,men det kommer da helt an på hvor hardt rama eller understellet er angipet av rust. Den vanlige lakken som sitter på ramma sitter ikke lenge før det viser rustfarge gjennom og da kommer denne behandlingen til sin rett ved at owatrolen sørger for godt feste og inntrenging. Bruksanvisningen sier at du kun trenger å ta løs rust vekk før behandling, ta det med et lite forbehold og gjør underarbeidet så godt som det lar seg gjøre ,s å blir resultatet best.