Gå til innholdFoto

bærekule bytte forts...


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 EspenK5

EspenK5

    Offroader

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 201 Innlegg:

Posted 23 November 2003 - 00:00

Etter at bremseskiven er av, ta av bremseskjoldet, så begynn og bank på spindelen til krampen tar deg. Bruk ett stykke tre i mellom slegga så ikke du skader gjengene:Så etter masse banking begynner den å løsne og du kan ta den av..Så kan du dra ut stikkakslingen..god ide og se nøye på kryssene når du først er der:)Da gjenstår styrekuleleddene som lettest kommer av hvis man har noen gode avdragere.(beg buy or steal;))Og man fjerner splinter og skrur av tårnmutterne på bærekulene oppe og nede.La den nederste mutteren sitte på litt. du skjønner når plutselig det løsner:DSå må det som oftest presses, bannes og hamres litt:Ett godt råd jeg fikk var og sette press på det, varme godt opp rundt og slå på godset rundt bærekula fra begge sider samtidig. Plutselig så "smeller" de da bare av. Men pass på hvor du har tærne dine for gleden kan ellers bli kortvarig:blush: (se tips over;))

Så tok jeg med "bruene" "knucklen" eller hva du vil kalle det til samme verksted jeg fikk låne verktøy på, og de presset ut de gamle og inn de nye på no time.

Deilig å sette sammen igjen med nye leddB)
Gjør rent og sett det inn med plenty av fett, dette hjelper til og holde vann og gjørme ute av aksler.Bruk en industriel rustløsner som trenger godt inn, en slegge som sitter godt i hånda, med tyngde i (en spiker-hammer er ikke en slegge!) Gå vekk hvis du blir sint. Bruk hansker når du tar hardt i med fare for å gleppe. Pass på å ikke skade muttere eller gjenger. Det er håpløst og finne tomme muttere på Obs, og alt må bestilles og tar tid:devil: De muttrene som holder bremseskjoldet og spindelen på skal strammes til jevnt, ikke mist dem da de vistnok var håpløs og få kjøpt(Blitt meg fortalt)

Og lykke til!


Will travel for mud

#2 EspenK5

EspenK5

    Offroader

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 201 Innlegg:

Posted 23 November 2003 - 00:00

Glemte dette:

Når du kjøper nye kuler følger det med ny "adjusting sleeve" som skal på plass i den øvre delen av akselfestet. Jeg setter den 2 hele gjengerunder under toppen, ikke flush med godset. Dette var ett råd jeg fikk, og det har vist seg å holde bra med 35"
Will travel for mud