Gå til innhold



Foto

Kritikk av Bronco


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 Burban

Burban

    Nytt medlem

  • Medlem
  • Pip
  • 46 Innlegg:

Posted 28 January 2004 - 00:00

Her er ett klipp fra Dagens Næringsliv. det amerikanske bladet Forbes har kåret Verdens Verste biler. Bronco II kommer litt dårlig ut her:
Verdens verste biler


SITAT:
Av Espen Bjerke

Bladet Forbes har kåret de verste bilmodellene som noensinne er laget. Se om noen av disse fiaskoene har vært i din garasje.

Dagens generasjon av bileiere har ingen anelse hvor forferdelig dårlig biler kan være. Før japanske bilprodusenter som Toyota og Honda revolusjonerte bilmarkedet med billige kvalitetsbiler, måtte forbrukerne slite med noen av de verste bilene verden har sett. Det var tiden da mandagsbiler ble laget hele uken. Magasinet Forbes har rangert de verste bilene som noen gang er laget.

Vinneren



Tidenes verste bil, ifølge Forbes.
Øverst på listen over verdens verste biler er AMC Pacer som ble bygget fra 1975 til 1980. Pacer'en tar gullmedaljen fordi det var en fiasko når det gjelder både kvalitet og utseende. Den lille dog veldig brede bilen får poeng for sine bisarre proposjoner - blant detaljene som tar denne bilen til topps er faktumet at bilens to passasjerdører var av ulik størrelse. På passasjersiden var bildøren over syv centimeter lenger - ifølge bilfabrikanten var tanken at det skulle gjøre det lettere for baksetepassasjerene å gå inn og ut av denne tredørsbilen. Bilen er nok mest kjent i Norge gjennom "Wayne's World"-filmene.

Kriteriene for å komme på Forbes' uhøytidelige rankingliste er blant annet at bilen er laget etter andre verdenskrig, at den er lite trafikksikker, lite veloverveid eller dårlig bygget. Forbes har også sett bort fra bilprosjekter som aldri tok helt av, som rakettbiler etc. Magasinet har også lagt vekt på bredde slik at ikke listen ble bestående av ti russiske Lada-modeller.

Trabant selvfølgelig
På listen er selvfølgelig både europeiske Yugo og Trabant, men de kommer langt ned. De slås blant annet av Ford Pinto som ble verdensberyktet fordi den på grunn av dårlig utforming hadde en tendens til å eksplodere i flammer hvis den ble påkjørt bakfra. Fords designere hadde nemlig plassert bensintanken rett bak støtdemperen.

Av biler som både er kjent i Norge og som har vært i normalt salg må vi ned på tredjeplass. Der troner Citroën SM, bilmodellen som hadde det karakteristiske bakhjulet delvis innebygd i bilen. Bilen hadde Citroëns avanserte støtdempersystem som egentlig var mange år før sin tid, det samme må sies om designen, men ifølge Forbes var den en rik kilde til frustrasjon for dens eiere. Det ble solgt minst fem eksemplarer i Norge, og flere er privatimportert. Bilmodellen levde kun i to år før produksjonen stoppet. Den sekssylinderde Maserati-motoren var ikke spesielt populær midt i oljekrisen.

Fiat Ritmo
Fjerdeplassen går også til en bil som var i vanlig salg i Norge, nemlig Fiat Strada - i Norge solgt under navnet Fiat Ritmo. Denne møkkabilen var til salgs frem til 1988, men de store rustproblemene på denne bilen har sikret at de fleste har tatt turen til skraphandleren. Forbes forteller at Fiat-fabrikken sendte ut service-brev til forhandlerne med beskrivelse av kjente problemer med bilen - allerede før bilen kom ut i salg.


Verdens verste biler

AMC Pacer (1975-1980)
Chevrolet Vega (1970-1980)
Citroën SM (1970-1972)
Fiat Strada (1978-1988)
Ford Bronco II (1983-1989)
Ford Edsel (1957-1959)
Ford Pinto (1971-1980)
Honda Accord kombi (1978)
Mazda RX-2 (1971)
Oldsmobile Delta 88 (1979-1984)
Pontiac Fiero (1984)
Renault Dauphine (1956-1968)
Sachsenring Trabant P50 (1957-1962)
Yugo GV (1981-1991)

(Kilde: Forbes)



Burban

#2 Henning

Henning

    Grunnlegger Harstad Offroaders

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4712 Innlegg:

Posted 28 January 2004 - 00:00

Må vel bare si meg enig Ford Bronco II fortjener ikke å bære Bronco navnet engang, men det har vært gøy å se grunnen til at den var tatt med på lista.

Litt morsom at Ford har 3 biler med på lista!!!

surfa litt her er linken til sia http://www.forbes.co...l_0126feat.html

For de som ikke gidder å lete eller har analogt modem<img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>
Her er grunnen:
Although many people loved them for their ruggedness, in the 1980s Ford's Bronco II sport utility practically invented the phrase "prone to rollovers." How bad did things get? The vehicle's drivers realized they probably shouldn't pilot the Bronco II up a steep hill; Ford's employees said as much in an inter-office memo that was circulated in 1986, according to the Center for Auto Safety. Ford sent out 288 service bulletins on the 1985 Bronco II alone; reading them spotlights a vehicle whose engines and other major components, like alternators and ignition systems failed often.

For de japanske som ikke gidder å ta fram ordboka:
多くの人々が彼らの険しさのためのそれらを愛したが、80 年代のフォード・ブロンコのII のスポーツの実用性で実用的に発明した転倒に傾向がある句を"。" 事はいかに悪い得たか。車の運転者は実現した急な丘の上のII おそらくブロンコを操縦するべきでないことを; 自動車の安全性のための中心に従って1986 年に循環された社内メモのその位、言われるフォードの従業員。フォードは1985 年のブロンコの288 の業務広報にII を単独で送出した; それらを読むスポットライト車のエンジン-- そして他の主要な部品

<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
Pynt e for homsa å småpie!

Endret av - Henning on 28 jan 2004 10:51:54

Endret av - Henning on 28 jan 2004 10:56:05